Honderden mensen lopen de eerste Weerter Water Wandeling

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Op zondag vond de eerste editie van de Weerter Water Wandeling plaats, georganiseerd door de Rotaryclub Weert. Het concept doet denken aan de bekende Unicefloop, waarbij kinderen ook voor het goede doel lopen.

Goede doelen

De wandeling heeft meerdere goede doelen, waaronder het bewust maken van kinderen van het belang van schoon water en het besef van de goede watervoorziening in Nederland. Bovendien is het bevorderlijk om actief te blijven, en de bossen rondom Weert lenen zich daar uitstekend voor. De opbrengst van de wandeling gaat volledig naar de bouw van watertappunten en veilige speelplaatsen in een Zuid-Afrikaanse sloppenwijk. Meer informatie kun je vinden via: weerterwaterwandeling.nl.

Route

Honderden kinderen van verschillende basisscholen in Weert en omgeving, waaronder ook Oekraïense kinderen, hebben deelgenomen aan de sponsoractie, vaak vergezeld door familieleden of bekenden. Na inschrijving in de aula van Het College liepen de deelnemers een route van 5 kilometer. Tijdens de wandeling waren er 5 stoppunten waar informatie werd gedeeld over drinkwater. Bij terugkomst werden de deelnemers hartelijk ontvangen door Hermeni-j De Kompeni-j.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie