Leerzame brandweerwedstrijd in Stramproy

112 Algemeen Dorpen Stramproy Reageer 2 min. leestijd

Zaterdag vond in Stramproy een brandweerwedstrijd plaats. Het betrof een vaardigheidstoets waarbij teams uit Limburg en Brabant Zuid-Oost deelnamen, waaronder ploegen uit Kelpen-Oler, Maasbree, Reuver, Lomm, Nederweert, Montfort en Budel.

Het belang van voortdurende training en oefening voor de brandweer blijft belangrijk. De brandweer wordt geconfronteerd met tal van verschillende scenario’s, waarbij procedures regelmatig veranderen vanwege o.a. de voortdurende technologische ontwikkelingen.

Op zaterdag streden de brandweerlieden tegen elkaar in een veilig en vooraf bedacht scenario. Het was zelfs voor het publiek mogelijk om de wedstrijd van dichtbij mee te maken. De brandweer in Stramproy organiseerde samen met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) deze wedstrijddag.

Gesimuleerde brand

De brandweervaardigheden werden uitvoerig getest tijdens een gesimuleerde brand in een loods van een agrarier. De brandweerlieden moesten de brand blussen en slachtoffers bevrijden, waarbij ze werden geconfronteerd met onverwachte elementen zoals figuranten en een doorbraak naar het dak.

Gelukkig stond de brandweer er niet alleen voor. Om het scenario zo realistisch mogelijk te maken, waren ook de ambulancedienst en politie aanwezig. Elke brandweerpost voerde de vaardigheidstoets vervolgens zo goed mogelijk uit, met waarnemers aanwezig om punten toe te kennen.

Top 3

De puntentelling resulteerde in de volgende top 3: Montfort behaalde de eerste plaats, Maasbree de tweede plaats en Reuver de derde plaats. De dag werd afgesloten met een feestavond waarbij de dag nog eens uitgebreid werd geëvalueerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie