Graveltocht voor goed doel: fiets (en geniet) voor Leefbaarheid Stramproy

Algemeen Dorpen Sport Stramproy 1 reactie 3 min. leestijd

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Cycle for Charity wederom een gps-graveltocht. Na twee eerder geslaagde edities hebben we dit jaar weer mooie nieuwe routes, zodat deelnemers kunnen genieten van een mooie tocht over onbekende paden.

Belgisch Limburg is een walhalla voor gravelliefhebbers. Waar de voorgaande twee edities meer zuidwaarts georiënteerd waren, rijden we deze keer richting het westen richting Peer. De routes zullen voornamelijk over mooie en rustige Belgische gravelpaden, single-tracks, zandpaden en boerenwegen lopen.

Afstanden

Er worden vier afstanden aangeboden: 30 kilometer, 50 kilometer, 75 kilometer, 90 kilometer en 105 kilometer. Voor de vier langste afstanden is een goed uitgeruste pauzeplaats ingericht, waar de route van de 105 kilometer twee keer langskomt.

De tocht

Vertrek- en startpunt van de route is in Stramproy. De route wordt per GPS gereden. Je ontvangt de route vooraf in gpx-formaat via email. Tijdens de tocht dienen de normale verkeersregels in acht genomen te worden. Er worden geen afzettingen of verkeersregelaars ingezet. Deelname is op eigen risico, iedereen wordt geacht zelf een fiets- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben (bijvoorbeeld via NTFU).

Starttijden

  • 90 km en 105 km tussen 11:00 – 12:00 uur
  • 75 km tussen 12:00 – 13:00 uur
  • 50 km tussen 13:30 – 14:30 uur
  • 30 km tussen 13:30 – 14:30 uur

Aanmelden

Je zorgt zelf voor een GPS-systeem (de route wordt ruim van tevoren doorgegeven) of rijdt mee met andere deelnemers met een GPS-systeem. Iedereen dient zich individueel aan te melden. Er is een auto beschikbaar voor noodgevallen met wat klein materiaal en een EHBO-koffer.

Finish

Vanaf 15.30 uur worden de eerste finishers verwacht bij de Maroy-Bar in het centrum van Stramproy. Deelnemers kunnen hier gebruik maken van een welverdiende warme hap en kunnen onder het genot van een drankje samen de dag nog doornemen.

Deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan dit gezellige event, schrijf je dan nu in! Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 p.p. als je vooraf inschrijft, of € 15,- op de dag zelf. De prijs is inclusief de route in gpx-formaat en een hamburger van de bbq.

Ga naar de website https://cycleforcharity.nl/ of klik op deze link voor het inschrijfformulier.

Goede doel: Stichting Leefbaarheid Stramproy

De netto-opbrengst van het event is geheel bestemd voor het goede doel. De opbrengst van de evenementen van Cycle for Charity in 2023 en 2024 komt volledig ten goede aan Stichting Leefbaarheid Stramproy om daarmee het personenvervoer van ouderen en zorgbehoevenden woonachtig in Stramproy en omgeving te kunnen faciliteren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie