Politieke vragen over kaalslag Maaslandlaan

Algemeen Politiek Weert 9 reacties 1 min. leestijd

De Maaslandlaan ziet er plotseling heel anders uit, en de reden daarvoor is dat er een hele reeks bomen wordt gekapt. Deze kaalslag is ook opgemerkt in de Weerter politiek, waar DUS Weert aan de verantwoordelijke wethouder heeft gevraagd wat de reden is voor deze bomenkap.

Tijdens de commissievergadering eerder deze week heeft wethouder Steinbach verklaard dat de bomen langs de Maaslandlaan aangetast zijn door een onbekende bodemziekte. Een woordvoerster van de gemeente Weert voegde daaraan toe dat deze ziekte leidt tot een afname van de vitaliteit van de bomen, met als gevolg sterfte. Voordat dit optreedt, hebben de bomen veel dood hout en vallen er takken uit. Eerdere pogingen om het verlies te compenseren met nieuwe bomen van dezelfde soort zijn eveneens onsuccesvol gebleken vanwege deze ziekte. Daarom is besloten tot de kap van de aangetaste bomen.

In de vergunning is een verplichting tot herbeplanting opgenomen, waarbij nieuwe bomen zullen worden geplant. Er wordt overwogen om klimaatbestendige soorten en soorten die de biodiversiteit bevorderen te gebruiken. De keuze van de plantensoort zal nog worden afgestemd met de bewoners, aldus de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
9 reacties