Punt Welzijn organiseert webinar ‘Familiegesprek’

Foto via: Depositphotos

Op dinsdag 12 maart organiseert Punt Welzijn, in samenwerking met mantelzorgondersteuners in Noord en Midden-Limburg, een online bijeenkomst met het thema ‘Familiegesprek’. Ben jij betrokken bij de zorg voor een naaste? Dan is deze webinar misschien iets voor jou. 

De ziekte van een naaste binnen het gezin of de familie heeft gevolgen voor alle betrokkenen. Je staat soms dag en nacht klaar voor je naaste. Dat kan invloed hebben op de onderlinge relaties met andere gezins- of familieleden. Dat gebeurt als je naaste een lichamelijke-, en/of psychische kwetsbaarheid heeft, maar ook als deze een verslaving heeft. Om samen het hoofd te bieden aan allerlei moeilijkheden is open met elkaar in gesprek gaan belangrijk. Maar hoe doe je dit? 

Online bijeenkomst ‘Familiegesprek’

Tijdens de online bijeenkomst krijg je van Nathalie Vermeulen, adviseur bij MantelzorgNL, onder andere diverse praktische tips over: 

  • Hoe de gevolgen van de mantelzorg situatie met het gezin of de familie te bespreken; Hoe onderling wensen en grenzen af te stemmen.
  • Wat is een goed moment en welke vragen kun je elkaar stellen? 
  • Hoe daarna verder?

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 12 maart
  • Tijd: 19.00 uur tot 20.00 uur
  • Aanmelden: agenda (activiteiten) op www.puntwelzijn.nl
  • Toegang: gratis

Na aanmelding ontvang je, voorafgaand aan de bijeenkomst, een link om online via Microsoft Teams te kunnen deelnemen. Tijdes de webinar is ruimte voor onderlinge uitwisseling van vragen, tips en adviezen.