Northern Ligths concert door Kamerkoor Limburg

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Kamerkoor Limburg

Op zaterdag 6 april 2024 verzorgen 26 leden van het Kamerkoor Limburg het Northern Light concert. Het concert vindt plaats in de Bethelkerk in Weert. Muziek uit Noorwegen, Zweden, Estland en Letland komt voorbij.

Het concert

Het concert begint met ‘Northern Lights’ van Ola Gjeilo, gevolgd door verschillende andere nummers, waaronder ‘Come to Me’ van Dan Forrest, ‘Ubi Caritas’, ‘Sommarspsalm’ van Waldemar Ahlens, ‘Ned i vester soli glader’, ‘Kodutee’ van Paert Uusberg, ‘Kung Liljekonvalje’, ‘Cantemus’, ‘O salutaris hostia’ en ‘Sunrise Carol’ van Daniel Elder. Er zullen ook verschillende solowerken worden uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door pianiste Veron Jongstra, die tevens dirigent is bij ‘Femmes Vocales’ en ‘Chevremonts Mannenkoor 1912’.

Kamerkoor Limburg

Kamerkoor Limburg is een gemengd ensemble. Voor ieder project moet men zich opnieuw inschrijven, auditie doen en de muziek thuis instuderen. Vervolgens worden in een kort tijdsbestek met een aantal repetities de composities ingestudeerd. Het koor heeft niet alleen in Europa concerten gegeven, ook Amerika kwam voorbij.

Initiatiefnemer Dion Ritten

Het bestuur is bijzonder verheugd dat de initiatiefnemer Dion Ritten nog altijd nauw aan dit projectkoor is verbonden. Dankzij zijn wereldwijde netwerk lukt het het koor iedere keer het publiek te verrassen met nieuwe composities en bijzondere concerten. Momenteel is Dion ook dirigent van Koninklijke Zangvereniging Nijmeegs Mannenkoor, Koninklijke Roermondse Zang-en Muziekvereniging en Kamerkoor Cantate Venlo en Mannenkoor Beeker Liedertafel. Oprichter en artistiek directeur van het InternationaalKoorfestival, Cantarode in Kerkrade.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 6 april
  • Tijd: 16.00 uur
  • Locatie: Bethelkerk, Maaspoort 30 in Weert
  • Entree: € 10,— per persoon

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie