Themabijeenkomst voor ouders: ‘Mijn kind naar de brugklas’

Plaats een reactie
Foto via Pexels

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote mijlpaal voor zowel jongeren als hun ouders. Met de start van het nieuwe schooljaar in het verschiet, organiseert Bibliocenter in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) een themabijeenkomst gericht op ouders van kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool. De bijeenkomst, ‘Mijn kind naar de brugklas’, zal plaatsvinden op woensdag 10 april van 19.30 tot 21.30 uur. 

Als brugklasser ervaren jongeren alles als nieuw: een andere school, andere leraren, een andere onderwijsstijl, andere klasgenoten en andere vrienden. Bovendien brengt de puberteit nieuwe uitdagingen met zich mee – zoals onbalans, impulsiviteit en intense emoties – maar stimuleert het tegelijkertijd ook energie, creativiteit en vindingrijkheid. 

Van opvoeder naar coach

Tijdens deze bijeenkomst zullen ouders worden geïnformeerd over de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs en hoe zij hun kinderen hierin kunnen begeleiden en ondersteunen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de verandering van de ouderlijke rol van opvoeder naar coach, het begrijpen van het puberbrein en het omgaan met de veranderingen die een puber in huis met zich meebrengt. 

Het verandert niet alleen de wereld van je kind, maar ook jouw rol als ouder. Deze bijeenkomst bereidt ouders voor op wat ze kunnen verwachten en biedt praktische tips en trucs die ze makkelijk kunnen toepassen om deze nieuwe fase in het leven van hun kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 10 april 2024
  • Locatie: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 in Weert
  • Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
  • Aanmelden is verplicht en kan gratis via www.bibliocenter.nl/activiteiten

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie