Toon Hermans Huis opent inlooppunt in SJG Weert

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto door: Alfons Lenders van Smile fotografie

Het Toon Hermans Huis Weert (THHW) heeft vanaf komende maandag 18 maart een inlooppunt in SJG Weert. Voor mensen met kanker en hun naasten wordt hiermee de drempel lager om al in een vroeg stadium van de behandeling hun verhaal te doen en informatie in te winnen. Tegelijkertijd maken zij zo ook direct kennis met het Toon Hermans Huis aan de Graaf Jacobstraat, dat hemelsbreed slechts 300 meter van SJG Weert verwijderd ligt. 

Het inlooppunt, in het restaurant van het ziekenhuis, is elke maandag- en vrijdagochtend geopend. Twee getrainde vrijwilligers van het Toon Hermans Huis staan hier klaar met een luisterend oor en informatie voor iedereen die door de ziekte kanker getroffen wordt. “Veel mensen vinden het moeilijk om in zo’n kwetsbare fase van het leven hun verhaal te delen. Vaak kloppen ze pas aan bij het Toon Hermans Huis als het behandeltraject erop zit en de verwerking écht begint. Met het inlooppunt in het ziekenhuis verlagen we deze drempel en wordt het makkelijker om eerder het contact te zoeken”, vertelt coördinator Bertien Nijnens van het THHW. 

Samenwerking versterkt 

Voor SJG Weert is het inlooppunt een waardevolle aanvulling op de oncologische zorg. “Kanker gaat over veel meer dan ziek zijn. Iedereen beleeft deze ziekte vanuit z’n eigen perspectief. Daarom is de Toon Hermans Huis zo belangrijk. Vanuit het ziekenhuis gaan we het inlooppunt actief onder de aandacht brengen van onze oncologische patiënten en hun naasten”, zegt Miriam Geene, verpleegkundig specialist oncologie in SJG Weert. 

Als ontmoetingscentrum heeft het Toon Hermans Huis z’n waarde het afgelopen decennium al ruimschoots bewezen. Mensen voelen zich energieker, meer ontspannen en minder alleen door hun bezoek aan het inloopcentrum en pakken de draad van het leven ook makkelijker op, zo leert onderzoek. Jaarlijks komen er zo’n 2400 gasten voor contact met lotgenoten, voorlichting over kanker en diverse activiteiten. “Vanuit het ziekenhuis verstrekken we ook tegoedbonnen waarmee mensen kunnen deelnemen aan een leuke workshop of ontspannende activiteit naar keuze. Daarnaast organiseren we samen regelmatig informatiebijeenkomsten over kanker”, zegt Miriam. Bertien: “Met het inlooppunt in het ziekenhuis versterken we onze samenwerking. De beste zorg bieden we samen. En dat doen we met maar één doel: het leven met en na kanker zo draaglijk mogelijk maken.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie