Van Kaathoven nodigt inwoners uit om afvalhelden in het zonnetje te zetten

De Week van de Afvalhelden vindt plaats van 4 tot en met 10 maart 2024 en is een speciale week om de mensen te bedanken die werken in de afvalbranche. Dit jaarlijkse initiatief wordt georganiseerd door verschillende organisaties, waaronder Van Kaathoven en nog 140 andere bedrijven.

Tijdens deze week worden medewerkers uit de afvalbranche extra in het zonnetje gezet. Janneke de Schutter, directeur van Van Kaathoven, legt uit waarom dit belangrijk is: “De helden van Van Kaathoven zorgen elke dag weer voor een opgeruimd straatbeeld. Voor velen wellicht vanzelfsprekend, maar dit werk gaat altijd door. Door weer en wind. Stel je toch eens voor dat ze er niet meer zijn? Het is goed om te realiseren dat deze groep met hardwerkende mannen en vrouwen onmisbaar is voor onze samenleving.”

Doe mee

Van Kaathoven roept ook de inwoners op om mee te doen aan deze waardering. Er worden verschillende initiatieven georganiseerd door collega’s, klanten en leveranciers van de afvalhelden. Dit jaar nodigt Van Kaathoven ook alle inwoners uit waar het huisvuil wordt opgehaald om een klein gebaar van waardering te tonen aan de afvalhelden. Dit kan bijvoorbeeld een duim omhoog zijn, een compliment bij de container, een gebakje of een tekening voor het raam.

Via de website https://weekvandeafvalhelden.nl/inwoners-wat-jij-kan-doen/ kunnen inwoners ideeën vinden om hun afvalhelden te bedanken.