Vragen over activiteit met levende dieren tijdens lentebraderie

6 reacties
Fotograaf: Theo Van de Winkel

Peiling – Het kersverse raadslid Paul Lempens van Weert Lokaal heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een activiteit tijdens de lentebraderie in Weert afgelopen zaterdag. Een marktondernemer in de Stationsstraat bood het winkelend publiek de mogelijkheid om tegen betaling op de foto te gaan met levende dieren, met name uilen.

Lempens heeft het college verschillende vragen gesteld met betrekking tot deze commerciële activiteit. Hij wil onder andere weten wat het oordeel van het college is over deze activiteit, of zij vooraf op de hoogte waren en of er een vergunning was verstrekt conform de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Daarnaast vraagt Lempens zich af of het college bereid is om nadere regels op te stellen om dergelijke activiteiten in de toekomst te voorkomen, indien dit niet reeds onder de regels van de weekmarkt valt. Ook is hij bezorgd over het welzijn van de levende dieren en vraagt hij of er toezicht door de gemeente is geweest op hun welbevinden tijdens de activiteit.

Het college van burgemeester en wethouders van Weert zal naar verwachting binnen afzienbare tijd reageren op de gestelde vragen van Lempens en daarmee meer duidelijkheid verschaffen over de gang van zaken rondom deze activiteit.

Lees de vragen (PDF): https://wdg.li/pxjsbl0

Peiling

[totalpoll id=”680797″]


Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen via de peiling? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties