Wieërter Kwis: kennisvragen, dansen, vogels en veel menstruatieproducten

Plaats een reactie 3 min. leestijd

Zaterdagavond vond de vijfde editie van de Wieërter Kwis plaats. Meer dan honderd teams werden getest op hun algemene Wieërter kennis. Om aanspraak te maken op de winst was bij het maken van de doe-opdrachten een creatieve geest ook van belang. De organisatie was voor het eerst in handen van Stichting Tognix. De deelnemende teams speelden mee om geld te winnen voor een door hen zelf uitgekozen goed doel.

Startsein

Om stipt zes uur ging in het Keenter Hart in Weert de Wieërter Kwis van start. Nadat burgemeester Vlecken het startsein had gegeven kregen alle deelnemende teams de vragen en opdrachten uitgereikt.

Doe-opdrachten

Op verschillende locaties moesten de deelnemers opdrachten uitvoeren. Op de atletiekbaan van AV Weert moest een rebus worden opgelost, bij het Natuur- en Milieucentrum moesten de deelnemers vogels herkennen en in het Keenter Hart moesten dansduo’s laten zien of ze een beetje konden dansen.

Stokje opgenomen

Tognix heeft als het gaat om de organisatie het stokje overgenomen van de Ladies’ Circle Weert. Zij gaven twee jaar geleden aan te willen stoppen met het organiseren van de Wieërter Kwis. “De Wieërter Kwis organiseren was ontzettend leuk, maar het is ook enorm veel werk. Ons clubje is kleiner geworden en het werd te veel werk”, zei Aukje Oostendorp van de Ladies’ Circle Weert destijds.

Dank

Om de Ladies’ Circle te bedanken voor hun inzet van de laatste jaren heeft de nieuwe organisatie gevraagd welk goed doel volgens hen een steuntje in de rug verdiende. Omdat veel gezinnen financieel niet in staat zijn om menstruatieproducten te kopen leek het de dames een goed idee zich hiervoor in te zetten. Aan alle deelnemers van de Wieërter Kwis werd gevraagd producten zoals maandverband, en tampons mee te brengen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Dozen en tassen vol menstruatieproducten kunnen de komende tijd onder verschillende scholen verdeeld gaan worden.

Uitslag

Wie nieuwsgierig is naar wie dit jaar de Wieërter Kwis heeft gewonnen moet nog even geduld hebben. Volgende week zondag 24 maart vanaf 14.30 uur wordt in Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord bekendgemaakt welk team de winnaar is geworden.

In deze video nemen we een kijkje op de drie locaties waar doe-opdrachten van de Wieërter Kwis werden gehouden. Onder andere zien we hoe burgemeester Vlecken het startsein voor de kwis gaf en hoeveel menstruatieproducten voor het goede doel van de Ladies’ Circle werd ingezameld: https://youtu.be/MgE5DJwsVWk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie