7 appartementen in voormalig pand Café de Triangel en Pizzeria Mina

Algemeen Weert 7 reacties 2 min. leestijd

De gemeente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de transformatie van het pand aan de Oelemarkt 5 naar 7 appartementen. Het betreft het pand waarin voorheen onder andere Café de Triangel en Pizzeria Mina gevestigd waren.

Zeven appartementen

Drie van de zeven appartementen worden gerealiseerd op de begane grond van het pand, drie appartementen verrijzen op de eerste verdieping en het zevende appartement zal gebouwd worden op de tweede verdieping van het gebouw.

De oppervlaktes van de appartementen variëren van 46 m2 tot 66 m2. Daarin zit bij ieder appartement een open woonkamer en keuken, slaapkamer, badkamer, aparte toiletruimte en bergruimte inbegrepen. Ook zullen er aan de achterzijde van het gebouw een fietsenstalling en een dakterras gerealiseerd worden.

Rijksmonument

Het pand aan de Oelemarkt 5 zal dan ook een aanzienlijke transformatie ondergaan. Er vinden diverse wijzigingen plaats aan het gevelbeeld, inpandig wordt er flink verbouwd en aan de achterzijde wordt het gebouw uitgebreid door middel van een nieuwe constructie.

Omdat het pand een Rijksmonument is, werd de aanvraag voor de omgevingsvergunning uitvoerig getoetst door onder andere de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Na een herziening van het ontwerp adviseert de commissie hier positief over, onder andere omdat er gebruik wordt gemaakt van de karakteristieken van het perceel en kleur- en materiaalgebruik in overeenstemming zijn met het karakter van het ontwerp en niet storend in de omgeving.

Om het monumentale karakter van het pand extra te benadrukken zal er in de centrale hal van het pand een wand worden voorzien van fotobehang met historie van het pand en de bewoners. Het trapgat naar de monumentale kelder van het pand zal worden afgedekt met gehard-gelaagd glas en worden voorzien van verlichting, zodat de kelder in zijn huidige staat bewaard blijft.

Bekijk het ontwerp van de appartementen hier: https://wdg.li/hjl5j8b

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
7 reacties