Ontmoet je oude jeugdhelden met Kijkbuisvrienden in het Munttheater

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto door Annemieke van der Togt

Op maandag 20 mei (tweede pinksterdag) kun je tijdens de voorstelling Kijkbuisvrienden je oude jeugdhelden ontmoeten in het Munttheater. Kijkbuisvrienden is een groots opgezette tripdown-memory show, die een ode brengt aan de Nederlandse kindertelevisie. Jan Elbertse, Loeki Knol, Marlijn van Dijk en Ydwer Bosma vertellen de leukste verhalen en tonen exclusieve beeldfragmenten. Ook zijn er iedere voorstelling verschillende mystery guests. Dit zijn stuk voor stuk sterren, rechtstreeks uit je favoriete kinderprogramma. 

Kijkbuisvrienden 

Een middag lang zullen oude jeugdhelden eenmalig herrijzen en de revue passeren. In liedteksten, persoonlijke verhalen, herkenbare tunes en grappige anekdotes komen alle spraakmakende kinderprogramma’s aan bod. Ken jij Dappere Dodo nog? Of ridder Floris? En hoe ging dat liedje van De Fabeltjeskrant ook alweer? Bij wie kwam Swiebertje altijd op bezoek voor een vers ‘kopjen kofjen’ en wat was de naam van de dochter van Pipo? In deze interactieve show gaan de bezoekers van het ene ‘oh ja’-moment, naar het andere.

Een zeskoppige liveband, onder leiding van Stanley Stokkermans, brengt de televisietunes en nostalgische muziek ten gehore. Zo komt onder meer werk van Harry Bannink, Ruud Bos, Tony Eyk en Joop Stokkermans voorbij. Iedereen kan uit volle borst meezingen.

Mystery guests

Iedere voorstelling zijn er verschillende ‘mystery guests’. Deze blijven tot op het laatste moment geheim. Wel kan verklapt worden dat dit stuk voor stuk sterren zijn, rechtstreeks uit je favoriete kinderprogramma. Wieteke van Dort en ‘Ome Willem’ Edwin Rutten, Barrie Stevens, Gerda Havertong, Bram Biesterveld, Maroesja Lacunes, Diana Dobbelman, Jochem van Gelder en vele anderen.

Seniorenmatinee

Dit concert is onderdeel van de seniorenmatinees in het Munttheater: voorstellingen waarbij je kunt genieten van vertrouwde liedjes en verhalen van toen, inclusief ontvangst met koffie en een stuk vlaai. Deze serie is in het leven geroepen voor iedereen die liever overdag naar het theater komt, gezellig elkaar ontmoet, geniet van mooie muziek en herinneringen ophaalt. 

Praktische informatie

  • Datum: maandag 20 mei 2024
  • Aanvang: 15.00 uur
  • Locatie: Munttheater, Collegeplein 3 in Weert
  • Tickets: via de Theaterkassa (0495-513575) of de website van het Munttheater

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie