Brand in gevel bedrijfspand Graafschap Hornelaan

112 Reageer 1 min. leestijd

De hulpdiensten zijn maandagochtend vlak voor 9.00 uur gealarmeerd vanwege brand in een gebouw aan de Graafschap Hornelaan.

Een buurman zag rook bij de zijdeur van de ingang van een bedrijf en sloeg alarm. In afwachting van de brandweer probeerde hij de brand, samen met een andere buurman, die de rook ook had opgemerkt, met een poederblusser te bestrijden.

Zowel de politie als het Snelle Interventie Voertuig van de brandweer, een tankautospuit en een ladderwagen kwamen ter plaatse. De brandweer vermoedde dat er in de gevel van het gebouw iets aan het smeulen was en bluste van buitenaf.

Om te controleren of de brand hiermee gedoofd was werd vervolgens een aantal panelen van de gevel verwijderd. Tevens voerde de brandweer een controle uit op het dak van het pand. Uit dit onderzoek bleek dat er achter de panelen flink wat isolatiemateriaal in brand had gestaan.

De brand is ontstaan door het gebruik van een onkruidbrander, die het isolatiemateriaal vanuit de onderzijde heeft aangestraald.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie