SV Laar komt goed weg in Heeze

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Met de zware halve finale van afgelopen donderdag nog in de benen trad SV Laar zondag aan tegen het fysiek sterke Heeze. Voor beide ploegen stond er iets op het spel: Heeze kan nog steeds in de gevarenzone belanden en SV Laar maakt een goede kans op de play-offs voor de eerste klasse.

Wedstrijdverslag 

SV Laar had het niet makkelijk. Desondanks kwam het al in de 15e minuut op voorsprong toen een schot van Leroy de Jager door de handen van de Heeze-doelman glipte en net onder de lat in het doel verdween. Een paar minuten later was het bijna weer raak toen de Heeze-doelman na een scrimmage de bal zowat op de doellijn in handen kreeg.

Heeze werd steeds sterker, maar pas enkele minuten voor rust kwam het op gelijke voet. Een Heeze-inzet werd door Laar-doelman Mike Betting in eerste instantie fraai tot hoekschop verwerkt. De hoekschop kwam uiteindelijk bij een Heeze-aanvaller terecht en uit diens voorzet kopte Koen van Lierop de 1-1 binnen.

De eerste minuten van de tweede helft waren weer voor SV Laar. In de 52e minuut stuitte een door SV Laar genomen vrije trap op de Heeze-muur. Uiteindelijk kwam de bal bij Folkert van Gansewinkel terecht, die raak kopte: 1-2 voor Laar.

Heeze drong aan. In een bijna identieke situatie als bij de gelijkmaker sloeg Mike Betting de bal met een katachtige sprong uit het doel, maar de daarop volgende hoekschop resulteerde slechts in een afgekeurd doelpunt. Enkele minuten daarna wist Mike Betting opnieuw met een fraaie save de gelijkmaker voorkomen.

Er volgden over en weer nog wat kansen, maar enkele minuten voor het einde gooide Wessel Adriaans de wedstrijd in het slot: 1-3 voor SV Laar.

Geen gelopen race

Met nog vier wedstrijden te spelen staat SV Laar op de derde plaats, op slechts een punt na gevolgd door Reusel Sport dat uit van ZSV wist te winnen. Voor SV Laar is het halen van de play-offs geen gelopen race. Zondag speelt het thuis tegen Oirschot Vooruit, dat nog een reële kans heeft op het halen van het kampioenschap. De slotwedstrijden zijn tegen respectievelijk Wilhelmina’08, Geldrop en Brabantia – ploegen die alle drie in de gevarenzone staan. 


Een bijdrage van Jan Lemmen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie