Clinic ‘Pest mij maar’ voor leerlingen basisschool 3Hoven

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto door: Bert Peerlings

Op maandag 15 april namen 100 leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool 3Hoven op Boshoven deel aan een clinic ‘Pest mij maar’. De clinic stond onder leiding van de bestuurder van de stichting “Pest mij maar”, Henk Pieterse. De ochtend kwam tot stand door een samenwerking van Basketbal Academie Limburg, Punt Welzijn en basisschool 3Hoven.

Wethouder Michèle Ferrière

Wethouder Michèle Ferrière vertelde over haar ervaring met pesten en daarna kon de clinic beginnen. De kinderen leerden van Henk met muziek en humor enkele basketbalvaardigheden, maar ook wijze lessen over pesten en de gevolgen ervan.

Speelfilm ‘De Wending’

Na de clinic kregen de kinderen de speelfilm ‘De Wending’ op het grote scherm in de sporthal te zien. Deze film vertelt wat pesten is en wat de nare gevolgen daarvan kunnen zijn. De film werd aandachtig door de leerlingen bekeken. In aansluiting op de film kwam regisseur Joop Kessel het verhaal vertellen over het ontstaan van de film en het maken ervan.

Basketbal Academie Limburg draagt graag bij aan het onder de aandacht brengen van de impact van pesten en kijkt terug op een zeer succesvolle ochtend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie