Feestelijke opening van schoolbibliotheek in Swartbroek 

Algemeen Swartbroek Reageer 3 min. leestijd

Op donderdag 4 april werd in Swartbroek een bijzonder moment gevierd met de feestelijke opening van de nieuwe schoolbibliotheek. De bibliotheek werd geopend met een boekendomino en het officieel doorknippen van een lintje. 

Interim Directrice Cindy Brock is heel blij met de introductie van de schoolbieb, een gevoel dat gedeeld wordt door de leerlingen. Ze lezen veel en zijn daarom blij dat ze de boeken lekker dicht bij huis kunnen lenen. 

Het startsein voor de boekendomino werd gegeven door de leerlingen Jani, Zoë en Gijs, vertegenwoordigers van de leerlingenraad. Vervolgens werd het lintje van de bibliotheek doorgeknipt door Pieke, de voorleeskampioen van de school, samen met wethouder Michèle Ferrière. Michèle Ferrière had haar favoriete kinderboeken meegenomen. “Als kind kroop ik altijd in een hele grote stoel en kon ik úren lezen. Heerlijk wegdromen in een fantasiewereld”. 

Ter ere van de opening werden diverse activiteiten georganiseerd op school. Leesconsulent Maartje las voor uit het prentenboek ’t Cadeautje voor groepen 1, 2 en 3. Groepen 4 en 5 zijn gestart met een leesprogramma van 6 weken, terwijl groepen 6, 7 en 8 deelnamen aan een speciale editie van ‘The Voice’, waarbij Maartje passages uit boeken voorlas en de kinderen hun interesse toonden door zich om te draaien. 

Binnenkort zal ook een peuterbieb voor kinderen van 0 tot 4 jaar worden geopend op de school. Dit biedt ouders de mogelijkheid om de eerste leesboekjes voor hun kinderen te lenen en zo het leesplezier al op jonge leeftijd te stimuleren. 

Samenwerking 

De opening van de Bibliotheek op school is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Basisschool Swartbroek en Bibliocenter. Beide partijen hebben zich volledig ingezet om het leesplezier en de leesvaardigheid op school te vergroten. We weten allemaal dat lezen van groot belang is voor de algehele ontwikkeling van kinderen. De bibliotheek ondersteunt scholen bij het inspireren van kinderen om meer te lezen en hun leesplezier te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door deskundige leesconsulenten in te zetten, inspirerende boeken aan te bieden en een fijne leesomgeving te creëren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie