Isa uit Weert derde bij Limburgse finale Nationale Voorleeswedstrijd

Algemeen Kampioenen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Cubiss (fotograaf Pascal Moors, Nose for photography)

Woensdagmiddag 3 april vond de Limburgse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 – 8 plaats in het Royal Theater in Roermond. Zes lokale voorleeskampioenen lazen aan elkaar, het publiek en aan de jury voor uit hun favoriete boek. Een van hen was Isa Langendonck uit Weert.

Regionale kampioen

Vorige maand won Isa, leerling van IKC Laar, de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Met haar voordracht uit het boek ‘Thirsa en het spookvliegtuig’ van Connie Mitchell, wist Isa destijds niet alleen de aandacht van het publiek te vangen, maar ook de jury te overtuigen. 

Provinciale finale

Tijdens de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd nam Isa het op tegen vijf andere regionale kampioenen. De jury bestond uit kinderboekenschrijver Jacques Vriens, auteur van kinder- en Young Adult boeken Esther Walraven en directeur van de Bibliotheek Meerssen Harriët Plantinga. De presentatie was in handen van Irene van der Aart, bekend van ‘ZieZus’.

Uitslag

Winnaar van de Limburgse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd werd Dries Gommans van Kindcentrum Onder de Linde uit Hegelsom. Tweede en derde werden Elisabeth van Lidth de Jeude van Gereformeerde Basisschool Benjamin in Brunssum en Isa Langendonck van Integraal Kindcentrum Laar in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie