Zeevershofronde in Hunsel op Hemelvaartsdag

Algemeen Leudal Sport Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Hunsel – Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt de derde editie van de Zeevershofronde georganiseerd in Hunsel.

Traditie opgepakt

In een ver verleden werd door de vrijwilligers en oprichters van de Speeltuin Zeevershof al een in de verre omgeving befaamde wielerkoers georganiseerd. Bij het opruimen vonden de huidige vrijwilligers van de speeltuin nog spulletjes terug die herinnerden aan de koersen uit deze periode. Zo werd het idee geboren om dit initiatief nieuw leven in te blazen en is de traditie opnieuw opgepakt door de vrijwilligers van de Speeltuin Zeevershof en de lokale informele wielrenclub ‘De Nate Zieëm’. Met heel veel enthousiasme is de club nu druk bezig met de voorbereidingen van de derde editie.

Verschillende routes

Zo heeft de organisatie enkele routes uitgezet voor de racefiets met keuze uit afstanden van 75 en 100 kilometer. Ook voor de recreatieve fietser op de stadsfiets of e-bike hebben ze deze uitgezet, met afstanden van 35 en 50 km. Speciaal voor gezinnen met kinderen worden er ludieke activiteiten georganiseerd in de speeltuin. Na afloop wordt het fietsevenement gezellig afgesloten op het terras van de speeltuin.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 9 mei 2024
  • Locatie: Speeltuin Zeevershof, Jacobusstraat 16 (naast de kerk) in Hunsel
  • Starttijden fietsers: 75 – 100 km van 08.00 tot 10.00 uur, 35 – 50 km van 10.00 uur tot 14.00 uur
  • Vooraf aanmelden kan via deze link
  • Inschrijfgeld: € 5,- p.p.
  • Parkeren kan op het kerkplein of op het parkeerterrein van de voormalige voetbalvelden aan de Kallestraat

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Zeevershofronde.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie