Gemeente en ProRail werken aan alternatief fietsenstalling Julianalaan

2 reacties

Rondom het NS-station in Weert is een aanzienlijk tekort aan fietsparkeerplaatsen. Een gevolg is dat bijvoorbeeld fietsen in de berm worden geplaatst. Volgens een berekening zijn er 2300 plekken gewenst, terwijl er maar 1856 beschikbaar zijn.

Eerder waren er plannen om een fietsenstalling te realiseren aan de Julianalaan, aan de andere zijde van de stationstunnel. ProRail wilde echter deze fietsenstalling niet gaan beheren. Tevens waren buurtbewoners tegen de komst van de stalling. De benodigde omgevingsvergunning is niet verder in procedure gebracht en is het proces gestagneerd, zo staat in een brief aan de gemeenteraad.

Aanpak bestaande locaties

Er wordt momenteel gefocust op het aanpakken van het tekort aan fietsparkeerplaatsen aan de noordzijde van het station, waar zich reeds bestaande fietsparkeerlocaties bevinden (Parallelweg en bij het busstation). Een recente QuickScan heeft aangetoond dat deze locaties ruimte bieden voor uitbreiding en verbetering.

De gemeente Weert werkt in samenwerking met Prorail aan een onderzoek om concrete plannen te ontwikkelen, inclusief de benodigde vergunningen en financiering. Daarbij onderzoekt ProRail de haalbaarheid van het realiseren van extra capaciteit in de bewaakte fietsenstalling in het stationsgebouw.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties