Genieten van drie nieuwe mountainbikeroutes in Nederweert

Algemeen Cranendonck Nederweert Peel en Maas Reageer 2 min. leestijd
Fotograaf: Johan Bloemers

Nederweert – Nederweert heeft met haar uitgestrekte buitengebied veel te bieden voor de mountainbikeliefhebbers. Zij kunnen binnenkort gaan genieten van de drie nieuwe mountainbikeroutes in deze gemeente.

Ondertekening

Eind maart ondertekenden wethouder Jorik Franssen (toerisme en recreatie) en de heer Kees Helderman, voorzitter van Toer- en Wielerclub Nederweert (TWC), de bijbehorende samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking

Wethouder Jorik Franssen is enthousiast over de resultaten: “Door onze samenwerking laten we straks inwoners en bezoekers nog meer genieten van ons buitengebied. Met de gebiedskennis van leden van TWC is het verloop van de routes bepaald en we hebben met het bestuur afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud. Het startpunt is straks centraal gelegen in kanaalpark De Heerlijkheid Budschop, met horeca dichtbij.”

Verbindingsroutes

Kees Helderman: “We hebben drie mountainbikeroutes uitgezet, waarbij zoveel mogelijk onverharde paden worden benut. De drie routes gaan naar Meijel, Soerendonk en Someren. In deze plaatsen liggen al mooie parcoursen waar we met deze routes op aansluiten en ze onderling verbinden. Zo zetten we Nederweert voor de groeiende groep mountainbikers op de kaart.”

Opening

De routes staan op nederweert.nl/mountainbiken (met verwijzingen naar Komoot) en zijn ook opgenomen in de Recreatiekaart Nederweert die onlangs huis aan huis is verspreid. Ze worden voorzien van startborden en bewegwijzering en zijn in beide richtingen fietsbaar. Naar verwachting zijn de routes voor de zomer gereed waarbij, samen met TWC, wordt gezorgd voor een passende opening.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie