Kinderlintje voor Elena Maes

Onderscheidingen Reageer 2 min. leestijd

Burgemeester Raymond Vlecken reikte op woensdagmiddag 24 april aan Elena Maes een kinderlintje uit. Een kinderlintje is bestemd voor kinderen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de medemens of de maatschappij. Met het kinderlintje worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie.

Elena Maes, 10 jaar

Elena zet zich in voor het Ronald McDonald huis in Maastricht. Na de geboorte van haar broertje heeft zij met haar ouders tijdje in het Ronald McDonald huis in Maastricht gelogeerd. Zij heeft het daar als heel fijn ervaren.

Op school werd een inzameling gehouden en zo kwam Elena op het idee om geld in te gaan zamelen voor het Ronald McDonald huis. Dit doet zij door spulletjes zoals kleine schilderijtjes te schilderen en deze te verkopen op bijvoorbeeld (kerst)markten, beurzen of via Facebook. Ook bakt ze wafels en maakt ze zelf pindarotsjes om te verkopen. Ze verzint allerlei manieren om maar geld in te zamelen. 

Ze heeft contact opgenomen met het Ronald McDonald huis om persoonlijk haar eerste donatie van € 500,- te komen overhandigen. Mede dankzij de bijdrage van Elena kunnen families die het moeilijk hebben een warm en gastvrij thuis vinden in het Ronald McDonald huis. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie