Klimbos Weert breidt uit met E-Choppers

Algemeen Spotlight Uitgaan Uitgelicht 1 reactie 6 min. leestijd

Met de wind in je haren en een beetje geluk de zon op je gezicht op een elektrische scooter door het Weerterland crossen – sinds deze week kan het bij Klimbos Weert. Naast klimparcoursen, outdoor escapes en andere teambuilding activiteiten verhuurt het bedrijf nu ook E-Choppers.

Wat zijn E-Choppers?

“E-Choppers zijn elektrische choppers waarmee je een tochtje kunt maken rondom Weert”, zo vertelt eigenaar Jack Hermans. Die wind in je haren moet je met een korreltje zout nemen, want vanaf 1 januari vorig jaar heb je wel een helmplicht op de snorfiets – dat is het eigenlijk. Bovendien moet je 16 jaar of ouder zijn en een bromfietscertificaat of rijbewijs hebben. Dan is het genieten geblazen, want met de elektrische scooters – die 25 km/uur gaan – is het heerlijk om met een groepje een tocht te maken door en rondom Weert.”

Routes

Waar je heen gaat, dat bepaal je zelf. Je kunt op eigen houtje de omgeving eens met andere ogen verkennen of een leuk terrasje opzoeken. Maar je kunt ook een van de door het Klimbos opgestelde routes volgen. “Je gaat dan in principe van hieruit binnendoor naar Altweerterheide, van Altweerterheide via de Tungelderwal naar Tungelroy, via een klein stukje Stramproy naar Haler, Ell, Swartbroek en zo weer terug naar de IJzeren Man. Dat is de route van twee uur.” De route van drie uur bevat nog een flinke lus extra door onder andere natuurgebied de Krang.

Om de routes te vinden hoef je alleen maar een QR-code te scannen. “Elk groepje krijgt van ons minimaal één E-Chopper mee met een telefoonhouder. Je scant de QR-code en komt dan uit bij Komoot, waar we de routes hebben gemaakt. Je telefoon zet je in de houder en via oortjes of de speaker volg je aangegeven route.”

Met andere ogen

Wil je eens een andere route volgen, bijvoorbeeld langs de molens in de regio, dan verwijzen ze je bij het Klimbos graag naar al bestaande routes. Zo is er voor ieder wat wils en valt er altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Toeristen vinden het prachtig om de omgeving te verkennen: “Het centrum van Weert is niet het centrum van een grote stad, maar het heeft wel alles. Slechts een paar kilometer verderop zit je volop in de natuur. E-Choppers bieden weer een nieuwe mogelijkheid om dat alles te ontdekken en met andere ogen te bekijken, ook voor en door Weertenaren.”

Jack vertelt: “Toen ik als leider bij de scouting zat, hadden we eens een ouder-kindweekend waarvoor ik een fietstocht had uitgezet in de Laurabossen. Na afloop van het weekend zei een ouder tegen mij: ‘Weet je dat wij normaal op zondagmorgen de fietsen op de fietsendrager zetten en naar de Veluwe rijden om daar te gaan fietsen? Ik wist helemaal niet dat hier zulke mooie fietspaden zijn!'” Dat is wat Jack graag bij meer mensen los wil maken. Dat ze wat minder negatief zijn over hun eigen omgeving, die met andere ogen leren te bekijken en waarderen. “E-Choppers zijn daarin een hele mooie toevoeging, vind ik zelf.”

Compleet aanbod

Met die toevoeging biedt Klimbos Weert een steeds vollediger aanbod aan. “In 2015 begonnen we als klimbos, puur met klimmen. We merken dat er steeds meer groepen komen met mensen die niet durven te klimmen, of bedrijven die een dag willen vullen met meer activiteiten dan alleen klimmen. Daarom hebben we twee jaar geleden onze Outdoor Escapes toegevoegd. Een leuke aanvulling daarop zijn dan weer de E-Choppers. Over twee weken voegen we daar ook nog Alleskunner-spellen aan toe; dan kunnen we echt een hele dag vullen met spellen en activiteiten voor een familie of bedrijf.”

E-Chopper huren

Iedereen met een rijbewijs AM, A of B mag dus een E-Chopper besturen. Daarnaast beschikt Klimbos Weert over drie E-Choppers met een duozit. Hierop kunnen kinderen tussen de 8 en 15 jaar meerijden – mits het totaalgewicht van beide personen niet meer dan 130 kilogram bedraagt. “Je betaalt dan € 5,- extra en krijgt er voor het kind een helm bij.”

Een stukje touren, onderweg een lekker ijsje scoren of ergens een kop koffie drinken en weer opstappen. De E-Choppers zijn stil, milieuvriendelijk en hip. Je huurt ze twee uur voor € 32,50 of drie uur voor € 37,50. Bezoek voor meer informatie en om een E-Chopper te huren de website van Klimbos Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie