Kunstcentrum Weert presenteert: Godelieve Geurts

Algemeen Kunst en Cultuur Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto uit archief Godelieve Geurts

Op de eerste zondag van april, de week na de KunstINkijk, presenteert Kunstcentrum Weert een bijzondere gast exposant: Godelieve Geurts.

Beeldhouwer van formaat

Godelieve Geurts is een beeldhouwer van formaat. Ondanks haar kleine gestalte schept ze met ogenschijnlijk groot gemak imposante ijzeren objecten. Gewapend met krachtige apparatuur bouwt ze de meest poëtische kunstwerken van oude stukken ijzer, plaatstaal en ander sloopafval. In haar Roermondse atelier slijpt, buigt en last ze de meest uiteenlopende objecten. Variërend van draadstalen zwijnen, rubber bootjes, mensfiguren en gracieuze vogels tot zelfs tafels en stoelen. Haar delicate in epoxy bedekte foto’s, veelal van haar eigen werk, vormen een aangenaam contrast met het harde ijzer. Deze foto’s zijn prachtig op zichzelf maar worden soms ook geïntegreerd in andere creatieve projecten, zoals bijvoorbeeld als zitting van een ijzeren stoel.

Over Godelieve Geurts

De kunstenares groeide op in Budel-Dorplein en volgde de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, waar ze in 1976 afstudeerde als beeldhouwer in de ruimste zin van het woord. Na een periode in Weert, woont en werkt ze sinds 1992 in Roermond.

Haar indrukwekkende zelfportret, waarop ze zittend aan een strijkplank haar make-up bijwerkt, is te zien in een van de voormalige Philipsgebouwen in Roermond. Het beeld staat gedeeltelijk afgeschermd door vitrage in het midden van een enorm ruimte. Door de vitrage krijgt het bekijken van het beeld een licht gluurderig karakter.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 7 april 2024
  • Locatie: Kunstcentrum Weert, IJzerenmanweg 15 in Weert
  • Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur

Godelieve Geurts zal tijdens de expositie zelfs aanwezig zijn. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.kunstcentrumweert.nl/godelieve-geurts/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie