Onderzoek naar IBC-container in fietsenstalling Serviliusstraat

112 Reageer 1 min. leestijd

De brandweer kreeg zondag rond 12.50 uur een melding van een mogelijke afvaldumping op de Serviliusstraat in Weert. In een fietsenstalling hadden medewerkers van Handhaving een 1000-liter vat aangetroffen.

Het 1000-liter vat, ook bekend als een IBC-container, stond keurig in een hoek van de fietsenstalling naast de flat. De Officier van Dienst van de brandweer arriveerde als eerste ter plaatse en merkte een lichte acetongeur op. Het vat was echter leeg, waardoor er geen direct gevaar voor de omgeving was.

Opvallend was de aanwezigheid van een gele substantie aan de zijkant. Een vergelijkbaar voorval deed zich voor in februari, toen werd op de Hoogdbeemdenweg ook een IBC-container aangetroffen met een vergelijkbare gele substantie.

Momenteel wordt onderzocht of het om dezelfde IBC-container gaat of dat er een verband bestaat. Vervolgens zal er overleg plaatsvinden met de perceeleigenaar en de gemeente over de mogelijke verwijdering van het 1000-liter vat.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie