Politie waarschuwt voor pamfletten met nep-nieuws

112 Reageer 1 min. leestijd
Archieffoto WdG - Ter illustratie - Boodschap onder de ruitenwisser

De politie heeft een aantal meldingen ontvangen dat in Sittard-Geleen en Weert pamfletten zijn aangetroffen. Hierop staat een tekst waarin een 20-tal namen genoemd worden. Al deze informatie is onjuist en niet afkomstig van de politie, zo meldt de politie zelf via haar officiële socialmedia-kanaal.

Politie informanten

Deze pamfletten zijn onder andere achtergelaten onder ruitenwissers van geparkeerde auto’s. Hierop staan namen van personen die als informant werkzaam zouden zijn voor de politie. Een oplettende lezer zou zelfs de conclusie kunnen trekken dat dit bericht niet van de politie afkomstig is.

Fake-nieuws

Desondanks wil de politie zelf benadrukken dat het gaat om fake nieuws. De politie heeft deze pamfletten niet gemaakt en niet verspreid. De namen die op de pamfletten afgedrukt staan, zijn geen namen van personen die werkzaamheden verrichten voor hun organisatie. Officiële berichten die door de politie verspreid worden, zijn altijd voorzien van een politielogo en een telefoonnummer.

Onderzoek

De politie is op de hoogte van het feit dat de pamfletten in meerdere gemeenten verspreid zijn. Het is niet meer nodig om bij aantreffen van een dergelijk pamflet de politie te bellen. Ze zijn hiervan op de hoogte en ze onderzoeken de zaak.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie