Zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein hervat beperkte productie

Economie Reageer 1 min. leestijd
Foto via Nyrstar

Budel-Dorplein – Na een pauze vanaf halverwege januari 2024 worden de activiteiten van Nyrstar in Budel, Nederland, op 13 mei hervat, maar met minder productie dan voorheen. Deze beslissing komt na een grondige evaluatie en is mogelijk gemaakt door recente verbeteringen in de markt en de tijdelijke herinvoering van indirecte kostencompensatie in Nederland.

Hoewel ze blij zijn met de herstart, zijn er nog steeds uitdagingen, vooral omdat Nederland geen steun meer biedt aan energie-intensieve industrieën zoals de onze. De fabriek in Budel-Dorplein heeft het hierdoor moeilijker ten opzichte van vergelijkbare bedrijven in andere EU-landen.

Nyrstar blijft druk uitoefenen op de overheid om langdurige steun te bieden voor hoge energiekosten, zodat ze op gelijke voet kunnen concurreren met andere EU-landen. Dit zal investeringen in duurzame technologieën en de toekomst van de werknemers ondersteunen.

Hoewel deze fabriek in Budel-Dorplein normaal 315.000 ton zink per jaar kan produceren, werken ze sinds eind 2021 flexibeler vanwege de marktomstandigheden. Nyrstar blijft de situatie nauwlettend volgen en past de productie aan om de onzekere markt aan te kunnen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie