SV Laar ligt weer op koers

Algemeen Laar & Hushoven Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Na in de competitie drie nederlagen op rij te hebben geïncasseerd wist SV Laar zich op tweede paasdag te plaatsen voor de halve finales van de KNVB-districtsbeker. Vorige week zondag werd Hilvaria met 0-6 aan de zegekar gebonden en vandaag moest Bladella eraan geloven. Maar gemakkelijk ging dat niet.

Wedstrijdverslag

De eerste goede mogelijkheid was in de 10e minuut voor Bladella, maar Laardoelman Mike Betting dook de bal uit de linkerhoek. Een paar minuten daarna dwong Stijn van Meerwijk de Bladelladoelman tot een save. Direct daarna maakte Bladella-aanvaller Stijn Wouters gebruik van dekkingsfouten in de Laardefensie: 0-1 voor Bladella. Hoewel het aan Laarzijde niet zo lekker liep, waren er toch een paar reële scoringskansen, maar succes kwam aan de andere kant. Een Laarverdediger gleed uit toen hij de bal wilde spelen, waardoor een van de Bladella voorwaartsen Huib Liebregts in schietpositie bracht: 0-2 voor Bladella.

En zo zocht Laar met een 0-2 achterstand, na een niet al te sterke eerste helft waarin Bladella zeker niet de mindere was, de kleedkamer op.

Na de rust een heel ander Laar, dat al in de 53e minuut door een doelpunt van Wessel Adriaens de aansluitingstreffer op het scorebord bracht: 1-2 voor. Enkele minuten daarna kopte Jurre Neijnens de 2-2 achter de Bladelladoelman. Laar kreeg in de 80e minuut een penalty toegewezen die door Stijn Jacobs keurig werd binnengeschoten: 3-2 voor Laar. Hoewel Laar nog een aantal kansen kreeg om verder uit te lopen, bleef het daarbij. Een verdiende, maar zwaar bevochten zege. Laar heroverde hiermee de derde plaats op Reusel Sport dat van NWC verloor. 

Halve finale op eigen veld

De Laaraanhang kijkt met grote belangstelling uit naar donderdagavond: dan speelt Laar op eigen veld de halve finale van de KNVB-districtsbeker tegen 4e divisionist UDI’19.


Een bijdrage van Jan Lemmen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie