Stevige buien met zware windstoten op komst

Algemeen Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

Het KNMI heeft voor maandagmiddag 15 april code geel afgekondigd. Vanaf 13.00 uur trekken er stevige buien over het land, die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en zware windstoten.

De buien trekken van het westen naar het oosten over het land. Hierbij komen windstoten voor van 75 tot 100 km/uur, uit een westelijke richting dus. Deze windstoten kunnen verraderlijk zijn voor het verkeer; vooral voor fietsers, (lege) vrachtwagens en auto’s met aanhanger of caravan. Ook kan het tijdens een stevige hagelbui kortstondig glad zijn. Verder is er kans op overlast bij buitenactiviteiten zoals (water)sport, recreatie en evenementen.

Voor de provincie Limburg geldt de waarschuwing van 15.00 tot 18.00 uur, voor de provincie Noord-Brabant is dit van 14.00 tot 17.00 uur. In de avond nemen landinwaarts de zware windstoten af, maar de westelijke kustprovincies houden tot en met de nacht naar dinsdag kans op zware windstoten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie