Top Kunstgras komt met eerste volledig recyclebare kunstgras

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd

Top Kunstgras legt de focus op volledig recyclebaar kunstgras als eerste fabrikant ooit. In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer de aandacht trekt, neemt Top Kunstgras een voortrekkersrol door de lancering van Just Green, een kunstgrasproduct dat volledig recyclebaar is. Deze stap is een belangrijke mijlpaal in de kunstgrasindustrie en illustreert het idee dat een betere wereld begint bij onszelf. Met Just Green streeft TopKunstgras naar circulariteit, een cruciaal aspect dat tot nu toe ontbrak in hun assortiment.

Langdurige focus

Dat Top Kunstgras Just Green heeft ontwikkeld, komt door een langdurige focus op duurzaamheid. De fabrikant keek hierbij naar zowel de bedrijfsvoering als de productontwikkeling. Het nieuwe kunstgras is niet alleen duurzaam in gebruik, maar dit is ook het geval als de levensduur afgelopen is. Veel kunstgrassoorten zijn tegenwoordig namelijk lastig te recyclen, maar dat is bij Just Green heel anders. Dit product bestaat namelijk voor 100 procent uit hetzelfde materiaal. Hierdoor kan het kunstgras na gebruik hoogwaardig gerecycled worden. Zo krijgt Just Green van Top Kunstgras een tweede leven en kan het gebruikt worden voor de productie van bijvoorbeeld tuinornamenten, lampenkappen en nieuw kunstgras. 

Mooi uiterlijk

Just Green onderscheidt zich niet alleen vanwege zijn recyclebaarheid, maar ook dankzij zijn esthetische kenmerken. Het kunstgras straalt natuurlijkheid uit door een combinatie van groene tinten en heeft een uitzonderlijk zachte textuur. Deze eigenschappen maken Just Green tot een van de meest aantrekkelijke en comfortabele kunstgrassoorten in het assortiment van Top Kunstgras. Bovendien beschikt het product over een opvallende waterdoorlaatbaarheid, die tot negen keer hoger is dan bij reguliere kunstgrassoorten, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik. 

Gratis aanleg

Top Kunstgras heeft een speciale actie aangekondigd in combinatie met de introductie van Just Green. Gedurende het hele jaar wordt het nieuwe duurzame kunstgras namelijk gratis aangelegd door de installateurs. Deze actie onderstreept het streven van het bedrijf naar een duurzame toekomst en biedt klanten de mogelijkheid om deel te nemen aan deze groene revolutie zonder extra kosten.

Verduurzaming van bedrijfsvoering

Top Kunstgras gaat verder dan alleen het product in hun streven naar duurzaamheid. Het bedrijf heeft significante stappen gezet om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand en magazijn voorzien voor 90% in de energiebehoeften. Aanvullende energie komt van windenergie, waardoor het gebouw volledig gasloos is geworden. Verwarming in de winter en koeling in de zomer worden geleverd door een aardwarmtepomp, waarmee het bedrijf zijn energieverbruik minimaliseert en streeft naar een energieneutrale operatie. Deze inzet voor duurzaamheid omvat ook het wagenpark van Top Kunstgras, dat in de loop der jaren is overgestapt van dieselauto’s naar hybride en volledig elektrische voertuigen. Deze verandering draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de dagelijkse uitstoot van het bedrijf.

Just Green vertegenwoordigt meer dan alleen een product; het is een statement van Top Kunstgras over de richting die de industrie moet volgen. Het benadrukt de essentie van circulariteit in productontwerp en biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Door te kiezen voor Just Green maken klanten niet alleen een keuze voor prachtig en duurzaam kunstgras, maar dragen ze ook bij aan een circulaire economie en een verbetering van het milieu. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie