Alzheimer Café over dementie, levenseinde en euthanasie

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos

Het Alzheimer Café van maandag 15 april staat in het teken van de laatste levensfase. Hoewel het geen gemakkelijk onderwerp is om over te praten, is het belangrijk op tijd je wensen en behoeftes te bespreken met je naasten en je huisarts. Zeker als de ziekte voortschrijdt komen er meer dilemma’s bij. Wat houdt een niet-reanimatie-verklaring bijvoorbeeld in? En wat is het verschil tussen palliatieve sedatie en euthanasie? Tijdens het Alzheimer Café zal een SCEN-arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland) hierover met de bezoekers in gesprek gaan en vragen beantwoorden. 

Iedereen is welkom

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Liever anoniem?

Je kunt je vragen ook vooraf per mail indienen via [email protected], zodat de SCEN-arts hier vooraf al rekening mee kan houden. Een andere mogelijkheid is op de avond zelf schriftelijk bij een van de vrijwilligers je vraag indienen.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 15 april 2024
  • Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 in Weert
  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie