Veilig wonen in Weert met een politiekeurmerk: alles wat je moet weten 

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd
Foto via: Pixabay

In 2023 werd er in de meeste Limburgse gemeenten vaker ingebroken dan het jaar ervoor. Dat is best opvallend, want in de rest van Nederland nam het aantal inbraken juist af tot het laagste punt in twaalf jaar. Terwijl het aantal inbraken in Limburg omhoogging, zagen we landelijk een daling. Een effectieve manier om de veiligheid van je woning te vergroten, is door te kiezen voor een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Maar wat houdt dit keurmerk precies in en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over veilig wonen met een politiekeurmerk. 

De cijfers over de openbare orde en veiligheid in Weert 

In Weert zijn in 2023 maar liefst 2.197 misdrijven gemeld. Daarvan waren er 83 gevallen van diefstal of inbraak in huizen. Ook was er veel overlast; 335 keer werd er melding van gemaakt en er kwamen zelfs 843 klachten binnen over overlast door mensen die in de war waren. Er waren ook 822 hele dringende gevallen, de zogenaamde prio 1-meldingen, die meteen aangepakt moesten worden. Al deze cijfers laten zien dat Weert flink wat uitdagingen kent als het gaat om de veiligheid en openbare orde. Het is duidelijk dat er actie nodig is om de stad veiliger te maken. 

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen? 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een speciaal label voor huizen die extra goed beschermd zijn tegen inbraak en waar ook goed is nagedacht over hoe veilig het er is om te wonen. Huizen met dit keurmerk zijn echt beter in het weren van inbrekers en zorgen ervoor dat de buurt een stuk veiliger is. 

Voordelen van het Politiekeurmerk 

Heeft je woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan zit je echt goed. De kans dat er bij jou ingebroken wordt, daalt enorm – wel met 80%! Maar het gaat niet alleen om sloten en alarmsystemen van Slotenprobleem Kwijt. Ze kijken ook of je huis brandveilig is en of er genoeg licht is rondom je huis. Daarnaast is het fijn om te weten dat veel verzekeraars je korting op je inboedelverzekering geven als je dit keurmerk hebt. 

Hoe krijg je het Politiekeurmerk? 

Toch moet je wel aan een paar regels voldoen. Zo moet al het hang- en sluitwerk op ramen, deuren en lichtkoepels die makkelijk te bereiken zijn en een speciaal keurmerk hebben. Deze is herkenbaar aan het SKG® logo of een ‘V’. Ook is het belangrijk dat het buitenlicht goed is geregeld bij de buitendeuren en dat je vanuit de hal naar buiten kunt kijken.

Het belang van ervaring bij een politiekeurmerk-onderzoek 

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het Politiekeurmerk Veilig Wonen weet precies hoe ze je huis veiliger kunnen maken. Deze specialisten zien snel waar de risico’s nu eigenlijk zitten en weten wat ze moeten doen om die problemen aan te pakken. Ze geven je ook tips over wat je zelf kunt doen om inbraken of andere veiligheidsrisico’s te voorkomen. 

Het beheer van het Politiekeurmerk Veilig Wonen 

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid zorgt voor alles wat met het Politiekeurmerk Veilig Wonen te maken heeft. Zij houden in de gaten of alles wel aan de eisen voldoet en helpen gemeenten, bedrijven en mensen zoals jij met het krijgen en houden van dit keurmerk. Door het Politiekeurmerk kunnen gemeenten en andere groepen zich hard maken voor een buurt waar je veilig kunt wonen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie