Paul Sterk voorgedragen als wethouder in Heeze-Leende

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd
Paul Sterk neemt afscheid als wethouder in Weert (2022)

Heeze-Leende/Weert – Na het vertrek van wethouder Jan de Bruijn in de gemeente Heeze-Leende per 1 maart 2024 wegens gezondheidsredenen, kwamen alle fractievoorzitters snel tot overeenstemming om af te wijken van de traditionele procedure voor het benoemen van een nieuwe wethouder. In plaats van een voordracht vanuit één fractie, werd besloten tot een gezamenlijke zoektocht, gebaseerd op een gezamenlijk opgestelde profielschets.

Op 15 maart 2024 werd de vacature openbaar gemaakt, open voor geïnteresseerden zowel binnen als buiten de gemeente. De wervingsperiode sloot op 5 april 2024, met in totaal 16 aanmeldingen, waarvan 14 kandidaten politiek-bestuurlijke ervaring hadden. Vijf kandidaten kwamen uit de eigen gemeente en 11 van elders.

Voorkeur

Na een eerste gespreksronde met zes kandidaten, werden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een tweede, verdiepende ronde. De selectiecommissie, bestaande uit de acht fractievoorzitters, koos uiteindelijk met een grote meerderheid voor de Weertenaar Paul Sterk als voorkeurskandidaat.

Paul Sterk, 60 jaar oud en woonachtig in Weert, heeft acht jaar ervaring als wethouder in Weert met de portefeuilles sociaal domein, zorg & welzijn en volksgezondheid. Hij is per direct fulltime beschikbaar.

Voordracht

Op maandag 27 mei 2024 zal de voordracht van de selectiecommissie worden voorgelegd aan de gemeenteraad voor een besluit over de benoeming. De gemeenteraad bepaalt wie de nieuwe wethouder wordt en voor hoeveel uur hij zal werken. Vervolgens zal het college van B&W een portefeuilleverdeling overeenkomen zodra de heer Sterk zijn functie aanvaardt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie