1150 deelnames gevierd tijdens groene Volksloop

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto via HEMA IJzeren Man Volksloop

Met de zon achter de wolken vond op zondag 5 mei 2024 de 518e HEMA Volksloop plaats. Een fijne temperatuur en een groen parcours zorgden ervoor dat het een echte voorjaarsloop werd.

Acht jubilarissen

Niet alleen het weer maakt het tot een fijne loop afgelopen zondag: er viel ook heel wat te vieren voor zowel diverse deelnemers als de organisatie. Er waren namelijk acht lopers die een herinnering ontvingen voor hun deelnames aan de Volksloop. Samen hadden deze acht lopers 1150 keer meegedaan.

Maud Adriaens bij de jeugd, Dirk Kneepkens, Joost Raemakers, Ester van Dael en Merel Stiekema, allemaal senioren, deden ieder al tien keer mee. Zij hebben samen dus vijftig keer meegedaan. Leo Roos uit Nederweert deed driehonderd keer mee, Maria Stienen heeft driehonderdvijftig deelnames op haar naam staan en Tjeu van Donschot deed zelfs vierhonderdvijftig keer mee. Een uniek feit waar voor de start van de Volksloop aandacht aan besteed werd. 

Alle acht lopers ontvingen een herinnering ter ere van hun jubileum. Zo’n herinnering ontvangt iedere loper bij de eerste tien en daarna iedere vijftig deelnames. De organisatie is er trots op dat bijna vijftig deelnemers met een jaarkaart iedere maand meedoen, en daar bovenop ook nog meerdere lopers zich iedere keer opnieuw inschrijven en zodoende ook al tientallen of zelfs honderden keren hebben meegedaan.

Afstandsrecord

Naast jubilea viel er nog meer te vieren op zondag 5 mei, namelijk een parcoursrecord. Jarno BovenD’eert had op 7 april het vorige jeugdrecord op de 2,5 km van 9:48 minuten verbeterd naar 9:36 minuten. Hiervoor ontving ook hij een aandenken.

Volgende Volksloop

De volgende HEMA IJzeren Man Volksloop vindt plaats op zondag 5 juni. Voorinschrijven voor de loop kan tot en met donderdag 30 mei via https://inschrijven.nl/form/2024060216344-nl. De kosten hiervoor bedragen € 3,-. Na-inschrijven is mogelijk bij startlocatie Dennenoord, aan de Voorhoeveweg 2 in Weert, en kost € 4,50. Jeugdigen tot en met 15 jaar nemen gratis deel aan de Volksloop.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie