Dit jaar geen Bantopa Party in Weert

Uitgaan 1 reactie 3 min. leestijd

Al jarenlang ontmoeten muziek- en dansliefhebbers uit de wijde omtrek elkaar onder zomerse omstandigheden tijdens de Bantopa Party in Weert. Helaas gaat het evenement dit jaar niet door.

Grote teleurstelling

De organisatie van het evenement, Stichting Behoud van Beleving, betreurt het dat er dit jaar geen Bantopa Party zal plaatsvinden. “Vele vrijwilligers, leveranciers, dansscholen en andere partijen werken ieder jaar belangeloos mee aan het evenement. Zowel voor hen als voor de organisatie is dit dan ook een grote teleurstelling.”

Toch had de organisatie geen andere keuze, omdat het op het oog succesvolle festival in de bestaande vorm niet kostendekkend meer was. Al jarenlang is Bantopa Party gratis te bezoeken, maar om dat mogelijk te blijven maken moeten er wel voldoende inkomsten zijn. “Helaas nemen te veel bezoekers drank van buitenaf mee, waardoor er onvoldoende consumpties worden genuttigd aan de bar die speciaal daarvoor is ingericht”, aldus de organisatie. Het zijn deze consumpties die een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het evenement vormen, naast het standgeld dat afgedragen wordt door de aanwezige eetkramen. Verder is er een subsidie van de gemeente Weert en worden diverse diensten gesponsord door partners die het evenement al jarenlang ondersteunen.

Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren diverse kostenposten bijgekomen voor evenementen zoals Bantopa Party, onder andere door het recyclebeleid van de overheid. “Er dient een toeslag op het gebruik van plastic toegepast te worden en er moeten meer kosten worden gemaakt om het afval op de juiste manier af te voeren. Ook de leges voor de vergunningaanvraag en kosten voor bijvoorbeeld ontheffingen om gedurende het weekend in het centrum te mogen rijden zijn flink toegenomen. Dit alles maakt dat Bantopa Party in de bestaande vorm organiseren dit jaar niet haalbaar is.”

Toekomst

Om Bantopa Party een financieel gezondere toekomst te kunnen bieden moeten er aanpassingen doorgevoerd worden in de organisatie van het evenement. “Helaas bleek het niet haalbaar deze aanpassingen door te voeren binnen de daarvoor beschikbare tijd om de vergunningaanvraag bij de gemeente in te dienen. Als organisatie kunnen we alleen maar waarderen dat de gemeente alle organisaties tegenwoordig op een gelijkwaardige manier behandelt, ook al betekent dit dat Bantopa Party dit jaar niet plaats kan vinden.”

Momenteel wordt er door de organisatie vooruitgekeken naar 2025 om na te gaan of Bantopa Party dat jaar in aangepaste vorm kan plaatsvinden. De beoogde datum hiervoor is zondag 6 juli 2025. Via de website www.behoudvanbeleving.nl blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie