Openingsconcert Orgelfestival Limburg in Franciscus Huis

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Op vrijdag 7 juni 2024 om 20.00 uur nodigt de Stichting Orgelkring Franciscus Huis Weert je uit voor het openingsconcert van het ‘SOL Orgelfestival Limburg 2024’.  Dit bijzondere evenement markeert tevens het 10-jarig bestaan van de orgelkring.

Tango! Piazzolla!

Het programma, getiteld “Tango! Piazzolla!”, belooft een unieke muzikale topervaring te worden. De getalenteerde organist, Aart Bergwerff, bekend van de Grote Kerk in Breda en hoofddocent orgel aan het conservatorium Codarts te Rotterdam, zal samen optreden met de Argentijnse bandonéonist Santiago Cimadevilla, een bandonéonspeler van wereldformaat.

Samen hebben zij een uitgebreid en vernieuwend programma samengesteld met tal van verrassingen zoals de wereldpremière van een nieuwe compositie. Tijdens dit concert komen niet alleen werken van de Argentijnse componist Astor Piazzolla aan bod, maar ook stukken van andere grote namen, zoals J.S. Bach, Frederik Sixten, Igor Stravinsky, Maurice Ravel en meer. De bandonéon, kenmerkend voor de Argentijnse tango, zal regelmatig te horen zijn.

Naast de muziekstukken kun je de verrichtingen van beide musici ook volgen op een groot beeldscherm. Een toelichting op de composities door Aart Bergwerff zal het luisterplezier verder verrijken.

Kaarten

Het Franciscus Huis Weert heeft een nobele missie: het voormalige kerkgebouw een waardige herbestemming geven door het te gebruiken voor maatschappelijke, educatieve en culturele activiteiten.

Toegang tot dit unieke evenement is gratis, omdat de stichting gelooft dat muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. Een vrije gave wordt echter op prijs gesteld om de prachtige traditie van het orgelspel te ondersteunen en toekomstige evenementen mogelijk te maken.

Wil je verzekerd zijn van een zitplaats, meld je dan aan via [email protected]. Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op de website www.orgelkring-weert.nl

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 7 juni 2024
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: Franciscus Huis, Biest 43a in Weert
  • Entree: gratis (vrije gave)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie