Bekroonde dansers brengen dansvoorstelling van wereldniveau naar Weert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door Sacha Grootjans

Op woensdag 26 juni staan dansers Peter Chu en Roger van der Poel in het Munttheater. Zij vormen het gezelschap chuthis. Deze top dansers komen twee dagen lang hun voorstelling monteren in het Munttheater. Ze willen deze voorstelling graag aan het Weerter publiek tonen voordat ze gaan touren. De voorstelling zal verder niet in Nederland te zien zijn; een unieke kans dus om deze dansvoorstelling van wereldniveau in Weert te beleven. 

’take-off en Conscious Shift’

De voorstelling bestaat uit twee verschillende nieuwe werken van Peter Chu: take-off en Conscious Shift. Twee lichamen uit verschillende culturen ontdekken hoe ze kunnen communiceren via adem, sensatie en herhaling. Is er een punt waarop de lichamen stilte vinden of misschien afdrijven? Er zit schoonheid in het verlangen om jezelf over te geven. Een bijzonder optreden omdat het voor Peter Chu en Roger van der Poel de eerste keer is dat ze zo’n groot werk samen uitvoeren. Van begin tot eind staan ze samen op het podium. 

Peter Chu en Roger van der Poel 

Peter Chu is een bekroonde en veelzijdige bewegingskunstenaar. Hij kreeg onder andere de Hector Zaraspe-prijs voor choreografie en is artistiek directeur van zijn eigen dansonderneming chuthis. De Portugees-Nederlandse Roger van der Poel maakt ook deel uit van het team van chuthis. Hij danste veertien opeenvolgende seizoenen bij het veelgeprezen Nederlands Dans Theater (NDT) en ontving onder andere de Nederlandse Zwaan voor de beste dansprestatie van 2008. Beide dansers kennen elkaar van het Nederlands Dans Theater. Peter Chu was leraar van NDT2 en gastleraar van NDT1. 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 26 juni 2024
  • Locatie: Munttheater, Collegeplein 3 in Weert
  • Tijd: 20.15 uur tot 21.15 uur
  • Tickets: via de website van het Munttheater of aan de Theaterkassa

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie