Stationsplein dag eerder weer open voor verkeer

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Drie dagen lang was het Stationsplein in Weert toneel voor Antje de Musical. Een uniek openluchttheater, dat het karakteristieke stationsgebouw en Brasserie-Hotel Antje van de Statie tot bijzondere decorstukken maakte. Duizenden toeschouwers zagen de gewoonlijk zo drukke verkeersader in de stad veranderen in een indrukwekkend podium, waarop zij een glimp opvingen van het leven in Weert zo’n 100 jaar geleden en dat op ontroerende wijze zagen samenkomen met het heden.

Vier dagen na al dat spektakel worden de laatste sporen van deze onvergetelijke gebeurtenis uitgewist en is het Stationsplein weer geopend voor verkeer. Ruim een dag eerder dan volgens de vooraf opgestelde planning van vrijdagmiddag 24 mei. In sneltreinvaart werden de afgelopen dagen tribunes, stellages en installaties afgebroken en opgeruimd. Ook het beeld van Antje van de Statie, dat tijdens de opvoeringen van Antje de Musical letterlijk in de spotlight stond voor het stationsgebouw, is weer terug verhuisd naar de andere kant van het Stationsplein.

Daarmee is er een einde gekomen aan de maandenlange voorbereidingen en het harde werken van de vele vrijwilligers die een productie neerzetten die de Weertenaren vervulde met trots. Hoewel het Stationsplein er inmiddels weer uitziet alsof er hier in de afgelopen dagen niets veranderd is, zal dit tijdelijke openluchttheater voor velen nooit meer hetzelfde zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie