DUS Weert vraagt opheldering over vrachtwagenverbod Kazernelaan

Politiek 2 reacties 2 min. leestijd
Kazernelaan - Vuilniswagen is bestemmingsverkeer

De lokale politieke partij DUS Weert heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders betreffende de handhaving van het vrachtwagenverbod op de Kazernelaan (uitgezonderd bestemmingsverkeer). Dit verbod is al sinds 2010 van kracht, maar de toename van klachten van bewoners over overtredingen hebben geleid tot politieke vragen.

Onnauwkeurige verkeersmetingen

De klachten zijn toegenomen parallel aan de groeiende bedrijvigheid op Kanaalzone II. Aanwonenden hebben meerdere keren contact opgenomen met de gemeente Weert om hun zorgen te uiten. Er zijn verkeerslussen geïnstalleerd om de bewegingen van het verkeer te analyseren, maar volgens DUS Weert zijn deze lussen op de rotonde van Kazernelaan en Uilenweg defect, wat leidt tot onnauwkeurige verkeersmetingen.

Vragen

In de brief vraagt Conny Beenders – van Dooren namens DUS Weert waarom de suggestie van omwonenden om een verkeerslus aan te leggen vóór de afslag naar de Henri Dunantstraat, een bekende sluiproute, niet is opgevolgd. Ook wordt er verwezen naar recente uitspraken van wethouder van Gemert, die bevestigde dat het vrachtverkeer niet over de Kazernelaan geleid zou moeten worden. Ondanks deze verklaringen, blijkt uit de praktijk dat overtredingen van het verbod steeds vaker voorkomen, vooral nu de bouwactiviteiten op Kanaalzone II zijn toegenomen.

DUS Weert vraagt ook om verduidelijking over de handhaving en de mogelijkheden voor verkeerscontroles, en wil antwoord op de vraag tot welke categorie zwaar landbouwverkeer valt.

Lees de brief (PDF): https://wdg.li/nfceczt

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties