Feestelijke opening 50-jarig jubileumseizoen Munttheater

Uitgaan Reageer 5 min. leestijd

Op maandag 27 mei is het nieuwe theaterprogramma gepresenteerd tijdens de preview avond van theaterseizoen 2024-2025. Hiermee is het 50-jarig jubileumseizoen van het Munttheater officieel geopend. Aan het begin van de avond werd er een grote verjaardagstaart aangesneden om te vieren dat het theater vandaag precies 50 jaar bestaat. 

De preview avond was als vanouds een geheel eigen productie. De presentatie was deze keer wederom in handen van musicalster Nandi van Beurden. Zij ontdekte op de zolder van het Munttheater volop aanwijzingen naar voorstellingen uit het nieuwe seizoen.

Avond vol verrassingen 

De bezoekers werden getrakteerd op korte optredens van verschillende artiesten. Zij gaven verrassende previews van de voorstellingen die later dit seizoen in het Munttheater te zien zijn. Cabaretier Chris Verlaan mocht de avond aftrappen met een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘De Kringloper’. Hij is een van de jonge talenten die deel uitmaakt van de ‘Lachen is gezond’ serie. Nandi van Beurden ging in gesprek met Angelo Martinus, programmaregisseur Cultuurregio Noord-Limburg, over het nieuwe 3-jarige URBAN podiumproject. Cabaretier en zanger Leo Alkemade bracht zijn fiets mee ter promotie van zijn nieuwe voorstelling ‘In het wiel’. Zangeres Lenny Kuhr trakteerde het publiek op liedjes en vlaai, als introductie van de nieuwe matineeserie met koffie en vlaai. Acteur en voormalig vluchteling Bright O. Richards vertelde over zijn openingsvoorstelling van Weert Respecteert. Cabaretier en podcastmaker Wouter Monden was er met  ‘Stormbrein’. En Nandi zelf liet het sneeuwen in de zaal tijdens het zingen van kerstliedjes uit haar eigen voorstelling A XXXmas Carola, een moderne versie van het bekende Charles Dickens verhaal. The Dutch Tenors mochten de avond feestelijk afsluiten met een spetterend muzikaal optreden.

Directeur Sandra in ’t Groen maakte bekend dat kinderen t/m 12 jaar dit seizoen gratis naar alle professionele familievoorstellingen mogen. Als kers op de taart werd er ook een bijzondere jubileumprijs weggeven. De gelukkige winnaar, Gisela Hendrix, mag dit seizoen naar maar liefst 11 speciale jubileumpareltjes uit het programma. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een glas bubbels om samen te toosten op een sprankelend jubileumseizoen.

Brochure

Op de cover van de nieuwe jubileumbrochure prijkt een draadkunstwerk van de Thornse kunstenares Angeles Nieto. Speciaal voor het jubileum liet ze zich inspireren door het publiek dat al 50 jaar lang geniet van alles wat er op het podium van het Munttheater plaatsvindt. Het publiek dat de chemie van de avond bepaalt, dat klapt, lacht en muisstil ontroerd kan zijn. Het publiek vormt de (gouden) draad van alles wat er gebeurt. Voor deze keer staat dus niet de artiest, maar het publiek in de spotlight. “I create happiness”, zegt ze over haar werken. En dat sluit naadloos aan bij wat het Munttheater gasten willen bieden. Een avond samen genieten en een beetje gelukkiger weer naar huis gaan. Het kunstwerk zal tijdens het weekend van het Cultureel Lint in september een vaste plek krijgen in het Rabobank theatercafé. Het is een eerbetoon aan iedereen die de afgelopen 50 jaar te gast was in het Munttheater. Directeur Sandra in ’t Groen verraste Angeles deze week in haar atelier met het eerste exemplaar van de gedrukte brochure. 

Start kaartverkoop voor iedereen

De kaartverkoop voor het 50-jarig jubileumseizoen start op dinsdag 28 mei om 12.00 uur. Dan gaat de verkoop van start voor iedereen. Of je nu vaste bezoeker bent en een hele serie koopt of gewoon één kaartje wilt kopen voor je favoriete artiest; het Munttheater is toegankelijk voor iedereen. De theaterkassa is dinsdag 28 mei t/m vrijdag 31 mei extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De gloednieuwe brochure is vanaf dinsdag 28 mei om 12.00 uur af te halen bij de theaterkassa. Tot dinsdag 4 juni kunnen er telefonisch geen bestellingen doorgegeven worden voor het nieuwe theaterseizoen.

Bekijk hier een kleine impressie van de preview avond in het Munttheater en een interview met directrice Sandra in ’t Groen: https://youtu.be/VreFWiiIsu4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie