Ga je backpacken deze zomer? Kies dan de juiste tas 

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd
Foto via: Depositphotos

Als je van plan bent om deze zomer te gaan backpacken, is het wel belangrijk om de juiste tas te kiezen. De tas is namelijk tijdens zo’n reis eigenlijk je beste vriend. Je moet er dus wel zeker van zijn dat de tas die je kiest, niet alleen mooi is, maar ook prettig te dragen is. Zo zijn er dagen dat je urenlang met je backpack op je rug loopt, dus is het wel belangrijk dat je alles mee kunt nemen en het gewicht goed wordt verdeeld over je rug, nek en schouders. Doe je dit namelijk niet, dan is de kans groot dat je op ten duur last gaat krijgen en je dus ook een stuk minder prettig kunt lopen. Omdat de keuze tegenwoordig zo enorm is, willen we graag een aantal handige tips met je delen, zodat je de juiste backpack weet te vinden. 

Het formaat van de rugzak

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte rugzak voor heren om al je spullen mee te kunnen nemen tijdens het backpacken, dan speelt het formaat een belangrijke rol. Met name de duur van je reis en ook de hoeveelheid spullen die je wilt meenemen, bepaalt uiteindelijk hoe groot je tas moet zijn. Vaak zijn de meeste backpacks tussen de 40 en 80 liter qua inhoud, dus is het maar net wat je nodig hebt. Ons advies is om even langs een winkel te gaan, zodat je voor jezelf een inschatting kunt maken van het formaat en je weet wat je ongeveer nodig hebt en dus mee kunt nemen. Houd er namelijk ook rekening mee dat je deze tas dagelijks de nodige uren met je mee moet dragen. Heel veel bagage klinkt misschien leuk, maar of het verstandig is. 

Gewicht van de rugzak 

De inhoud van je rugzak weegt straks al meer dan genoeg. Tijdens het kopen van een backpack is het dus belangrijk om te kiezen voor een tas die qua gewicht zelf licht is. Dit scheelt je namelijk een hoop onnodige kracht, die je tijdens een flinke backpackreis natuurlijk beter voor iets anders kunt gebruiken. Gemiddeld ligt het gewicht van een goede backpack zo tussen de 1,5 en 3 kilo. Dit is met name afhankelijk van het formaat van de tas. Zo zal een backpack van 80 liter, een stuk zwaarder zijn dan wanneer je kiest voor een 50 liter backpack. 

De pasvorm 

Geen mens is hetzelfde, daarom is het wel belangrijk dat je kiest voor een backpack met de juiste pasvorm. Ons advies is om te kiezen voor een ergonomische tas, die zichzelf vormt naar de houding van je lichaam. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de tas ook goed afstelt, door middel van de schouder- en heupbanden. Dit is vooral belangrijk dat wanneer je een wat zwaardere tas hebt in combinatie met een flinke tocht. Zo kan het qua belasting van je rug een heel verschil zijn of je tas een centimeter of 10 hoger zit bijvoorbeeld.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie