Jongeman op fatbike slaat op de vlucht voor politie

Algemeen 1 reactie 3 min. leestijd

Vanochtend omstreeks 08.15 uur viel een jongeman op een fatbike op vanwege zijn rijgedrag. Bij het zien van een politievoertuig verhoogde hij plotseling zijn snelheid en reed weg.

Het gedrag wekte argwaan bij de dienstdoende agenten, die besloten de bestuurder te gaan controleren. Even verderop kreeg de jongeman een stopteken, maar hij negeerde dit en reed met volle snelheid weg. De politie startte daarop een achtervolging.

Hoge snelheid

Met gevaar voor andere weggebruikers en de bestuurder zelf, slingerde de jongeman door het verkeer, zo meldt de politie via Facebook. De snelheid van de fatbike lag ver boven de toegestane maximumsnelheid van 25 km/h, en dit zonder dat de bestuurder de trappers gebruikte. Dit is verboden volgens de verkeersregels.

Achtervolging gestaakt

Uit oogpunt van verkeersveiligheid werd de achtervolging gestaakt en werd in de omgeving naar de bestuurder gezocht. Meerdere fatbike bestuurders werden gecontroleerd, maar de juiste persoon werd aanvankelijk niet gevonden.

Andere kleding

Na gesprekken met diverse getuigen kwam een naam van een mogelijke bestuurder naar voren. Deze persoon, een 14-jarige jongeman, werd uiteindelijk aangesproken, maar ontkende alle betrokkenheid. Ook bleek hij al eerder gecontroleerd te zijn die ochtend en droeg nu andere kleding. Verdere gesprekken, onder andere op een middelbare school, bevestigden opnieuw zijn naam als mogelijke bestuurder.

Boetes

Bij een tweede confrontatie met de jongeman, werd hij geconfronteerd met de bevindingen en werd aangegeven dat liegen niet de oplossing was. Uiteindelijk bekende hij de bestuurder te zijn en gaf toe zijn jas te hebben uitgedaan om niet aan het signalement te voldoen tijdens de controle. De jongeman kreeg twee bekeuringen die hij, volgens zijn moeder, zelf mag betalen. Een opmerkelijk feit is dat hij later op de dag een lekke band had en dus moest lopen.

Meer controles

De politie ziet de laatste tijd steeds meer fatbikes op de openbare weg en constateert bij controles dat de constructiesnelheden vaak niet correct zijn. Daarom zullen er in de komende tijd meer controles op fatbikes worden uitgevoerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie