Iedere eerste zaterdag van de maand ‘Samen naar de markt’

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Op zaterdag 1 juni organiseert Punt Welzijn voor de eerste keer ‘Samen naar de markt’. Iedereen die het fijn vindt om samen met anderen naar de Weerter markt te gaan, is welkom. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Er wordt verzameld om 10.00 uur bij het BeekCwartier, Beekstraat 54. Vandaaruit wordt er samen over de markt gelopen tot ongeveer 11.30 uur.

Samen naar de markt is voor iedereen in Weert en omgeving, jong en oud, die graag in gezelschap van anderen naar de markt wil gaan. Naast een rondje over de markt en mogelijk wat aankopen doen, is er ook tijd voor een praatje. Vervolgens zal de groep in de loop van de ochtend een kopje koffie of thee drinken. Ontmoeten en contact leggen met andere mensen staat deze ochtend voorop.

Eenzaamheid

‘Samen naar de markt’ is een initiatief van Punt Welzijn en komt voort uit de coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid Weert’. Alleen zijn en je soms eenzaam voelen hoort bij het leven. Op het moment dat je er echt last van krijgt, voel je je niet meer verbonden met andere mensen. De invloed van eenzaamheid kan dan groot zijn, zeker wanneer het langdurig aanhoudt. Het leidt tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Iedere eerste zaterdag van de maand

Vanaf juni zal ‘Samen naar de markt’ iedere eerste zaterdag van de maand plaatsvinden. Er wordt steeds gestart om 10.00 uur bij het BeekCwartier. Je bent niet verplicht om je aan te melden en kunt meegaan wanneer het jou uitkomt. Zolang je maar graag anderen wilt ontmoeten en samen over de gezellige Weerter markt wilt lopen. Ook mensen die moeilijker ter been zijn en met een rollator lopen, zijn van harte welkom.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 1 juni 2024
  • Locatie: BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert
  • Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur
  • Aanmelden: niet nodig

Voor vragen of meer informatie kun je een e-mail sturen naar [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie