Mariakapel Fatima Huis gaat weer open voor publiek

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Vanaf komende dinsdag 7 mei zal de Maria Kapel van het Fatima Huis weer toegankelijk zijn voor het publiek. De kapel zal elke dinsdag, donderdag en zaterdag geopend zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur. Dit wordt mogelijk gemaakt door een toegewijde groep vrijwilligers die zich hebben toegezegd om tijdens deze openingsuren toezicht te houden. Men is deze vrijwilligers hier zeer dankbaar voor.

Het doel van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor diverse maatschappelijke doeleinden, waaronder sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier streeft de initiatiefnemer naar een passende herbestemming voor de kerk.

Over Fatima Huis

De eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955, ontworpen door architect Pierre Weegels en gebouwd door aannemer P.M. Gijbels en Zoon uit Weert. Het gebouw herbergt een prachtige mozaïek van Hugo Brouwer, houtsnijwerk en keramiek van Cor van Geleuken, glas-in-loodramen van Charles Eyck en Hugo Brouwer, schilderijen van Gard van Wegberg, en een Fatima Kapel die als devotiekapel behouden blijft.

In 2011 werd de kerk onttrokken aan de eredienst, waarna het Fatima Huis in 2016 volledig is gerestaureerd met onder andere subsidie van de Gemeente Weert en de Provincie Limburg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie