Nieuw editie Nieuwe Helden in Weert

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd
Foto door Karin Raedts Fotografie

Op 16 september start een nieuwe editie van Nieuwe Helden in Weert. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar die gek zijn op rappen, dansen, zingen, spoken word, artwork of theater kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen en in de laatste maand van 2024 te schitteren op een podium.

In 12 weken wordt er onder begeleiding van professionele coaches uit de hiphop scene samengewerkt aan een theatervoorstelling. De inhoud en het onderwerp van de voorstelling, maar ook de techniek tijdens de show, posters en decorbouw: alles ontstaat vanuit de jongeren zelf. 

Hiphop community voor jongeren

Bij Nieuwe Helden Next Level – een hiphop community voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar – is iedereen welkom. Of je nu al jarenlang op dansles zit of juist pas net ontdekt hebt hoe leuk je rap vindt; samen met deelnemers en coaches ontwikkel of verbeter je jouw talenten en werk je toe naar een eindshow op een professioneel podium.

Tijden en data

De repetities vinden vanaf 16 september elke maandag van 18.30 tot 21.00 uur plaats in de Philips van Horne. De eindshow staat gepland voor december op een podium in de stad.

Deelname aan Nieuwe Helden Next Level is gratis. Aanmelden kan via de website of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Actrice gezocht

Naast de nieuwe editie van Nieuwe Helden zijn de jongeren ook druk met hun eerste vervolgproductie, in de vorm van een film. Onder leiding van regisseur Kimlee Wong en meerdere professionals uit de filmindustrie, staan ze aan de start van de volgende fase. 

Deze interdisciplinaire film over escapisme wordt door en met jonge spelers, producers, dansers en tekstschrijvers gemaakt. De film krijgt dan ook een geheel eigen stijl en is een soort combinatie tussen videoclip met zelfgemaakte beats en dans, flashbacks en verschillende verhaallijnen die een gemene deler hebben, hun eigen escapisme.

Voor een kleine bijrol in deze nieuwe korte film, zijn de Nieuwe Helden op zoek naar een moeder voor Sana. “Mama is ernstig ziek en moet verzorgd worden. Zij had een hobby als thuiskok en deed dit graag met haar dochter voordat ze incapabel werd.”

Ervaring is niet nodig, enthousiasme en flexibiliteit is meer dan genoeg. Ben jij de moeder die de Nieuwe Helden zoeken? Meld je dan vóór 22 mei aan met je naam, leeftijd en een recente foto via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie