Onderzoek waterdiertjes tijdens de jaarlijkse Slootjesdag

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Op zondag 9 juni organiseert IVN Weert e.o. de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen.

Welke andere dieren leven nog meer in de sloot?

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Misschien vind je wel een waterschorpioen of een staafwants.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. 

De waarnemingen kunnen op een kaart ingevuld worden. Daarna kunnen ze thuis doorgegeven worden op de website van www.waterdiertjes.nl. Daarmee help je mee aan kennis over de waterkwaliteit van slootjes.

Praktische informatie: 

  • Datum: zondag 9 juni 2024
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert
  • Tijd: 10.00 uur (eerste groep) en 11.30 uur (tweede groep)
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie: www.ivn.nl/slootjesdagen

Aanmelden voor de Slootjesdag op zondag 9 juni kan door uiterlijk zaterdag 1 juni om 12.00 uur een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. Slootjesdag. Geef hierbij je naam, het aantal personen waarmee je deelneemt en je gewenste starttijd door. In reactie op je aanmelding ontvang je dan een bevestiging met aanvullende informatie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie