Schoolbibliotheek geopend in Kennis- en Expertisecentrum Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Foto via Bibliocenter Weert

Afgelopen woensdag werd in het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) in Weert met veel enthousiasme een nieuwe Bibliotheek op School geopend. De feestelijke opening werd bijgewoond door leerlingen, leraren en andere belangstellenden.

De opening werd ingeluid door Suzanne Kuiper, leerkracht van de school, die de leerlingen wist te inspireren met een prachtig verhaal over de magie van lezen. Na het verhaal van Suzanne Kuiper, nam wethouder Michelle Ferrière het woord. Ze ging in gesprek met de leerlingen en vroeg hen naar hun favoriete boeken en favoriete leesplekken. Het werd een enthousiast gesprek waarin de liefde voor boeken centraal stond.

Daarna was het tijd voor de officiële handelingen. De eer om het lintje door te knippen was aan de leerlingen van Het Palet. Met veel enthousiasme en onder luid applaus openden zij de nieuwe Bibliotheek op School. Vervolgens zetten de leerlingen van de Widdonckschool de boekendomino in gang, een symbolische actie waarmee de bibliotheek officieel werd geopend. De kinderen bladerden onmiddellijk gretig door de boeken, op zoek naar hun volgende leesavontuur.

Yari, lid van de leerlingenraad, legde uit waarom deze nieuwe bibliotheek zo belangrijk is voor de school. “Je vindt in de bieb heel veel leuke boeken. Informatieboeken over geschiedenis vind ik het leukst. Daar kun je veel van leren over mijn favoriete onderwerp uit 1912: de Titanic.” Yari wenst alle kinderen van de school veel plezier met de boeken.

Met de opening van de schoolbibliotheek in het KEC in Weert is een nieuwe plek gecreëerd waar kinderen hun liefde voor lezen kunnen ontdekken en verder ontwikkelen. De school wenst alle leerlingen veel leesplezier en hoopt dat de bibliotheek hen inspireert tot vele mooie avonturen tussen de bladzijden van hun favoriete boeken.

Samenwerking

De opening van de Bibliotheek op school is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Kennis- en Expertisecentrum en Bibliocenter. Beide partijen hebben zich volledig ingezet om het leesplezier en de leesvaardigheid op school te vergroten. Het is algemeen bekend dat lezen van groot belang is voor de algehele ontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek ondersteunt scholen bij het inspireren van kinderen om meer te lezen en hun leesplezier te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door deskundige leesconsulenten in te zetten, inspirerende boeken aan te bieden en een fijne leesomgeving te creëren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie