Onweersbuien met windstoten en hagel verwacht

Informatie Reageer 1 min. leestijd

Het KNMI heeft ‘code geel’ afgekondigd vanwege de verwachte onweersbuien. Vooral het zuidoosten van het land zal later vanmiddag en vanavond mogelijk te maken krijgen met enkele onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met windstoten en hagel.

Deze weersituatie kan leiden tot overlast bij buitenactiviteiten en op de weg. Het verkeer wordt geadviseerd om alert te zijn en de snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

In de loop van de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen. Echter, morgenmiddag en -avond kunnen op meer plaatsen, met name in het zuiden en midden van het land, opnieuw onweersbuien ontstaan. Deze buien kunnen vergezeld gaan van windstoten, hagel en aanzienlijke neerslaghoeveelheden, wat opnieuw kan leiden tot overlast en plaatselijke wateroverlast.

Verwachting

Bij de naderende onweersbuien van vanavond kunnen windstoten tot circa 75 km/uur voorkomen en hagelstenen met een grootte tot circa 2 cm. Morgenavond worden windstoten tot circa 65 km/uur verwacht, met hagelstenen tot circa 1 cm. Daarnaast kunnen plaatselijk neerslaghoeveelheden van 20-40 mm per uur voorkomen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie