Weert mist zicht op pasgeboren slechtvalken

Algemeen 2 reacties 1 min. leestijd
Screenshot van de webcam

Update – Inwoners uit Weert en omstreken zijn in rep en roer nu ze geen zicht meer hebben op de slechtvalken in de Martinustoren. De webcam, die begin 2020 werd geïnstalleerd, staat al sinds vrijdag stil.

“Net nu ze geboren zijn”, zo schrijft een bezorgde slechtvalkliefhebber uit België. Twee weken geleden werden de beschuiten met muisjes weer uit de kast gehaald, toen het eerste slechtvalkkuiken uit het ei kroop. Of inmiddels alle eitjes zijn uitgekomen, is niet bekend. Op het laatste beeld dat er van de webcam beschikbaar is, is nog één ei zichtbaar. Dat beeld is echter van een paar dagen geleden, dus zou het zomaar kunnen dat de familie inmiddels compleet is. Trouwe volgers van de slechtvalken maken zich dan ook zorgen om de status van de webcam: “Straks zijn die beestjes alweer uitgevlogen zonder dat wij dat gezien hebben!”

De beheerder van de webcam is op de hoogte van het probleem en werkt momenteel hard aan een oplossing. Mogelijk heeft blikseminslag ervoor gezorgd dat de webcam is uitgevallen.

Update 15.09 uur – Er is momenteel een tijdelijke camera actief, waarmee het zicht op de slechtvalken is teruggekeerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties