TWC Weert stopt met organisatie Bloem van Weert

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via TWC Weert

Na 10 succesvolle edities heeft Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) met pijn in het hart besloten per direct te stoppen met de organisatie van de Bloem van Weert. De Bloem van Weert is een begrip geworden in Weert en omgeving met zeer trouwe deelnemers. 

In 2012 is TWC Weert gestart met het organiseren van een gezinsfietstocht. In 2014 was de fietstocht één van de evenementen tijdens “Weert 600 stad” en is de naam Bloem van Weert toegevoegd. Die editie was meteen het topjaar met ruim 900 deelnemers. In 2018 maakte de fietstocht onderdeel uit van de evenementen ter gelegenheid van het Van Horne-jaar en is de tocht samen met de Philips van Horne scholengemeenschap georganiseerd. In de jaren 2020 en 2021 kon de tocht helaas niet doorgaan in verband met de coronabeperkingen.

Doelgroep

De Bloem van Weert was oorspronkelijk bedoeld als een fietstocht voor het gezin maar de deelnemers bestonden toch voornamelijk uit ouderen; er namen slechts enkele gezinnen deel. Vanaf 2017 zijn er ook routes uitgezet voor wielrenners en in 2023 is er een gravelride toegevoegd. 

Elk jaar namen ruim 600 fietsers deel aan de Bloem van Weert. De groep recreanten nam echter elk jaar af en kon slechts deels opgevangen worden door het toevoegen van routes voor wielrenners. Hierdoor werd de organisatie complexer en de druk op de beschikbare vrijwilligers groter.

Horeca

De organisatie van de Bloem van Weert gaf horecagelegenheden op de routes de gelegenheid om te participeren in de Bloem van Weert. In de beginjaren waren deze horecagelegenheden hier erg blij mee, maar de laatste jaren zag de organisatie dat zij niet meer op de Bloem van Weert stonden te wachten omdat ze de extra drukte door personeelsgebrek niet aan konden. In 2023 is nog getracht dit probleem op te lossen door de catering zelf te verzorgen, maar de organisatie heeft moeten concluderen dat ook deze oplossing met het beschikbare aantal vrijwilligers op termijn niet haalbaar is.

Besluit

Na de evaluatie van de editie in 2023 is vastgesteld dat het concept van de Bloem van Weert onvoldoende toekomstbestendig is en heeft de organisatie helaas moeten besluiten dat er geen 11e editie komt in 2024. “We realiseren ons dat we hiermee heel veel trouwe deelnemers teleurstellen.”

TWC Weert wil langs deze weg alle deelnemers, vrijwilligers en horecagelegenheden hartelijk bedanken voor hun trouwe deelname aan de tien edities van de Bloem van Weert. “De mooie herinneringen blijven.”

De toer- en wielerclub richt zich nu op de organisatie van zijn andere evenement: de Land van Horne MTB toertocht en gravelride, die dit jaar plaats zal vinden op zondag 10 november.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie